7 saker som gör att du kommer vägra klackar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Klackar på hög höjd. En stjärna som ständigt bär högklackat, med eller utan platå är...
Foto: Freddie Baez
...Taylor Swift.
Foto: Freddie Baez
Med sina 178 cm blir sångerskan extra lång när hon stegar runt på Manhattan i sina höga pumps.
Foto: Freddie Baez
För pumps det bär Taylor gärna, här matchade med kjol och topp från H&M Divided.
Och även när Taylor bär lite grövre skor ska klacken vara hög, som här.

Pumps, kilklackar, platåskor och snygga högklackade stövlar.

Att gå i högklackat är en konst, en svår konst till och med.

Här är 7 orsaker till varför du kan sluta försöka gå i skyhöga pumps och i stället luta dig tillbaka och njuta av dina sköna sneakers.

Vill du få extra "bevis" för hur komplicerat det är att gå i klackar kan du kolla in den här Buzzfeed-länken.

Mer om andra skor hittar du här.

1. Det gör ont att gå i dem. Varför utsätta sina fötter för denna tortyr när det finns snygga och SKÖNA alternativ?


2. Det kan innebära fara för dig själv att bära ett par skor med höga klackar - du kan vricka fötterna, trampa snett och i värsta fall ramla in i något på grund av dina instabila skor.


3. Högklackade skor kan göra dig till åtlöje - du trippar fram i dina nya klackar på väg in på jobbet och så vips ligger du på golvet, "omkullvällt" av ett feltramp på hög höjd. Ser varken säkert eller coolt ut.


4. Dina klackar kan förstöra det som skulle bli den bästa dagen i ditt liv - ditt bröllop, din studentskiva, din doktorspromovering. På väg fram till det hägrande målet fastnar klacken, du trampar snett eller halkar till för att de där j-la klackarna inte vill samarbeta. Istället för att skrida fram mot målet faller du pladask till marken.


5. Du tror du har koll på hur man går snyggt och säkert i högklackade pumps och kilklackar. Men, tänk om, för på ett ögonblick kan din catwalk-framfart bytas till ett fall. Kom ihåg - du är aldrig säker på foten i ett par klackar, särskilt inte när du slappnar av och tror att du vet vad du håller på med.


6. Fotomodeller får lära sig att gå på catwalken i höga klackar, och då och då klarar inte ens de att ta sig fram graciöst. Så hur mycket du än övar är vägen till en snygg gång med högklackat på fötterna ganska lång och svår.


7. Högklackade skor är inte bra för dina fötter! De är för smala, för instabila och tvingar in foten i en statisk, onaturlig vinkel.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.