Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

6 saker som Astrid Lindgrens Pippi lärt tittarna om livet

I år är det 70 år sedan Pippi kom till världen.

Här är sek saker som den lilla rödhåriga flickan, skapad av Astrid Lindgren, har lärt både barn och vuxna - världen över.

 1. 1. Att ingenting är omöjligt

  "Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säkert", säger Pippi med sin solskensinställning. För hur skulle du veta om du aldrig försökt.


 2. 2. Att alltid finnas där för sina vänner

  När Pippi går över landgången till sin pappas båt för att segla till Söderhavet biter hon sig i läppen och säger "det här går inte, jag står inte ut". För Pippi vill finnas där för Tommy och Annica och hon följer aldrig med.


 3. 3. Att ta vara på varje sekund av livet

  "Fram på höstkanten fyller jag tio år, och då har man väl sett sina bästa dar", säger Pippi skämtsamt. Men det finns en viktig mening i hennes replik - att verkligen uppskatta och leva livet, för det är inte för evigt.


 4. 4. Den som är väldigt stark måste också vara snäll

  Foto: H Jakobsson
  Precis som Bamse innehåller Astrid Lindgrens inställning till sin favoritkaraktär en sund läxa till alla i livet.


 5. 5. Att man aldrig ska ge upp sin fantasi

  Foto: Weine Lexius
  "Här är det bråttom. Vi rider. För annars kanske det inte finns någon spunk kvar, när vi kommer. Det skulle inte förvåna mig, om borgmästarn redan köpt sista biten", säger Pippi. Men hon vet inte vad Spunk är, och hon har hittat på ordet själv. Men hela dagen ägnar hon, Tommy och Annica, till att leta efter det - och de har roligt på vägen. Vad är din spunk i livet?


 6. 6. Att aldrig tacka nej till äventyr

  Ballongfärder, det stora Söderhavet och utflykter med skratt utan slut - Pippi säger inte nej trots att det är okänd mark.