Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

5 knep som gör dina kläder snyggare direkt

Ont om tid inför festen?

Lägg jeansen i frysen och "stryk" skjortan med en hårtork.

Buzzfeed har samlat smarta klädvårdsråd som ger din garderob ett rejält lyft, direkt.

Fem knep som gör din garderob snyggare - direkt

1. Stinkdödaren

Luktar jeansen du tänkte ha just i dag skunk? Lägg dem i en plastpåse och placera dem i frysen en timme så försvinner lukten.


2. Alltid "nya" jeans

Vill du inte tvätta bort färgen i dina jeans direkt? Så klart inte! Då ska du tvätta dem i vatten och salt. Saltet gör att färgpigmenten går in lite djupare i textilfibrerna och ska även göra att jeansen sedan bleks en aning långsammare än utan "saltbehandlingen".


3. Kallt vatten är grejen

Tvätta dina jeans i kallt vatten så kryper de inte. Dessutom behåller din denim färgen bättre när du tvättar dem i lägre temperaturer.


Läs också: Så blir gamla jeans nytt plagg på 1 minut!


4. Aldrig mer skrynkelpanik

Visste du att en skrynklig skjorta kan bli slät och fin utan hjälp från ett strykjärn? Använd en hårtork och "blås" din skjorta/blus slät i stället.


5. Fixa extra "glow" till plaggen

Vitare tvätt? Häll i en lite kopp vitvinsvinäger när det är dags att skölja din vittvätt.

Skarpare färger? Häll i en kopp salt i tvättmaskinen när sköljprogrammet ska dra i gång.

OBS! Den här rekommendationen fungerar enbart om du har en maskin med tvättprogram som kan avbrytas. Möjligen kan det här tipset fungera om du häller vitvinsvinäger eller salt i facket som är avsett för sköljmedel.

Kendall Jenner har petat Justin Bieber från Calvin Klein-tronen <a target="_blank" title="Justin" _mce_href="http://www.expressen.se/mode/justin-bieber-i-avkladd-reklam-med-stone/" href="http://www.expressen.se/mode/justin-bieber-i-avkladd-reklam-med-stone/">(se den uppmärksammade kampanjen här)</a> och frontar våren 2015 modehusets denimkampanj.
Simon Nessman och Kendall Jenner <a title="Calvin KLein" href="http://se.calvinklein.com/store/en/kendall" _mce_href="http://se.calvinklein.com/store/en/kendall" target="_blank">för Calvin Klein.</a>
Kendall Jenner för Calvin Klein. Kollektionen lanserades i butik och online 1 maj 2015.
Kendall Jenner för Calvin Klein.


Rätt jeans för din kroppstyp? Se här!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.