Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

40 podcasts att lyssna på när du har tid

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Alice Stenlöf och Bianca Ingrosso har prisats för sin podcast "Alice & Bianca – Har du sagt A får du säga B".
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Alex Schulmans och Sigge Eklunds "Alex & Sigges podcast" har blivit en av de mest lyssnade och omtyckta i Skandinavien.
Foto: OLLE SPORRONG

"Alice & Bianca – Har du sagt A får du säga B", "I nöd och lyft", UFO-podden och "Misslyckade brott"

Här är 40 tips på populära poddar i kategorierna kändisar, träning och hälsa, vetenskap och medicin och krim.

Kändispoddar

Skäringer & Mannheimer

Två komiker som pratar om allt mellan himmel och jord. "Vänta er inga mirakel. Två bittra lätt psykiskt ohälsosamma eremiter försöker bli kompisar över en kopp kaffe, framför mikrofoner och på en bestämd tid i veckan. Och allt är bara på våra egna villkor. Lyssna om du vill", beskriver Mia Skäringer podcasten i ett inlägg på Instagram.

Alice & Bianca – Har du sagt A får du säga B

Alice Stenlöf och Bianca Ingrosso snackar om allt, så som sex, komplex, blogg-livet och fester. Inget ämne är förbjudet i den här podcasten som vann "Årets podcast" på Guldtuben-galan i år.

Wahlgren & Wistam

En artist och en tv-profil träffas och pratar kärlek, barnuppfostran, exmän, misslyckandet ja, livet helt enkelt. Allt med en stor dos humor. Det blir även "Bikten", "Veckans aha" och "Telefonboken".

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam pratar kärlek, barnuppfostran, exmän i podcasten "Wahlgren & Wistam".
Foto: OLLE SPORRONG

Alex & Sigges podcast

Alex Schulman och Sigge Eklund startade sin podcast redan 2012. Podden kombinerar Sigges filosofiska inspel med Alex humor och den har blivit en av de mest lyssnade och omtyckta i Skandinavien. 

Systrarna Larsson

Sångerskan Zara Larsson och hennes lillasyster Hanna snackar om allt som hör livet till. Det blir en del filosofiska funderingar och existentiella frågor blandat med lite mer vardagliga ämnen.

Filip & Fredrik podcast

Programledarna och vännerna Filip Hammar och Fredrik Wikingson ger sin unika syn på allt och lite till.


LÄS MER: Bästa ljudböckerna sommaren 2018 


Massor av kärlekssnack utlovas i Peg och Penny Parneviks "Pillowtalk med Peg & Penny".
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Pillowtalk med Peg & Penny

De två systrarna Parnevik delar med sig av sina personliga historier om kärlek – både lycka och sorg.

Relationspodden med Bingo & Katrin

Ex-paret Bingo Rimér och Katrin Zytomierska pratar relationer och svarar på lyssnarnas frågor.

Fredagspodden 

Systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman delar både djupa och banala tankar om livet.

Kändispodden Benjamin Andrée gästas varje vecka av Sveriges mest intressanta kändisar och fixstjärnor.


LÄS MER: 20 populära krimpoddar 


Träningspoddar

Styrkebyrån

Personliga tränarna Johanna Barvelid och Clara Fröberg ligger bakom "Styrkebyrån" - en podcast med syftet att få kvinnor att lyfta tungt. Podden är både för den som redan lyfter tungt och den som vill komma i gång.

Träningspodden

Programledaren Jessica Almenäs och träningsexperten Lovisa "Lofsan" Sandström pratar om träning, hälsa, kost och livet i allmänhet.

Maratonpodden Journalisten och författaren Petra Månström har en podcast om uthållighetssporter som löpning, cykling och triathlon.


LÄS MER: Guide: Så väljer du rätt aktivitetsklocka 


Ewerlöf och Månström

En podcast om löpning ledd av en av Sveriges främsta löpare genom tiderna, Malin Ewerlöf, och journalisten och författaren Petra Månström. Det blir snack om löpning och varje avsnitt har ett visst tema - till exempel intervallträning och styrketräning för löpare.

Tyngre träningssnack

Fysioterapeuterna Jacob Gudiol och William Valkeaoja snackar träning på djupet.

I nöd och lyft 

Kalle Zackari Wahlström och Brita Zackari är paret där den ena älskar träning och den andra hatar det. I podcasten berättar de hur man gör träningsvärlden till sin och hur man tränar fastän det kanske är det sista man vill.

Hör paret Kalle Zackari Wahlström och Brita Zackari pratar om kärlek och hat till träning i "I nöd och lyft".
Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS

4Health med Anna Sparre

Kostrådgivare och föreläsaren Anna Sparre svarar på frågor om hälsa, hur kroppen fungerar och bjuder in experter inom olika specifika områden.

OCR-podden

Brandmannen Andreas Tjärnberg och före detta yrkesmilitären Johan Lindqvist tränar och tävlar båda två på elit nivå i OCR - Obstacle Course Racing. I sin podcast diskuterar de bland annat träning, hinderteknik och intervjuar andra OCR-atleter.


LÄS MER: 20 populära krimpoddar 


Bubbel och mjölksyra 

Madeleneine Rybeck och Susanne Sundkvist snackar sunt och vettigt om träning, kost och hälsa.

Du får vila sen

Daniel Ekberg träffar kända, och mindre kända, svenskar och pratar om deras träningsvanor. Bland gästerna dyker bland annat Petter, Klara Svensson och Nassim Al Fakir upp.


LÄS MER: Ska du köpa in ear-hörlurar? Tänk på det här 


Vetenskap och medicin

Psykologipodden

Psykologstudenten Jacqueline Levi pratar om allt från stress och ångest till ätstörningar och självmord i syfte att försöka öka förståelsen och minska stigmatiseringen kring psykisk ohälsa.

Kropp & själ

Ett hälsojournalistiskt program om livet, hälsan och vetenskapen. Även lyssnarna får komma med frågor i direktsända telefonväkterier.

Vetandets värld

Podcast om vetenskap, forskningsrön och ny teknik som förändrar vår värld. 

Psykiatrikerna

Läkarna Anders Hansen och Simon Kyaga träffar internationellt framstående hjärnforskare och talar om deras revolutionerande arbete. 

UFOpodden

Är vi verkligen ensamma i universum? Sebastian Krantz leder podden som får dig att ställa dig den frågan om det finns något mer där ute.

Medicinpodden

Far och dotter, en med över 30 års erfarenhet av yrket och en som är underläkare i början av sin karriär, pratar på ett lättsamt sätt om de vanligaste symptomen och de bakomliggande sjukdomarna. 

Hjärnpodden

Barnläkarspecialisten och den professionella coachen och chefshandledaren Kristina Bährs korta podcast-avsnitt lär dig mer om människors beteende kopplat till hjärnans arbetssätt och funktion.

Den gömda koden

En podcast om hur matematiken binder samman världen.

Psykopatpodden

Maria Oldenstedt och Linda Sandkvist lärde känna varandra efter att de båda drabbats av en psykopat. Följ deras resa.


LÄS MER: Knepen som hjälper dig hitta din musik på Spotify 


Krimpoddar

Rättegångspodden Fallet Tova Moberg, styckmordet i Ljungby och narkotikahärvan på Darknet.  Rättegångspodden är en fördjupning i uppmärksammade brott. Som lyssnare får man bland annat ta del av ljudinspelningar från rättegångarna.

Misslyckade brott En podcast som handlar om precis det den heter – misslyckade brott – för i bland går det inte riktigt som brottslingarna planerat. Vad sägs om polisen som rånade en bank och sedan ledde rånarjakten, eller postrånarna som trodde att de skulle få 80 miljoner men fick nöja sig med matkuponger, presentkort – och fängelse?

Mordpodden Journalisterna Linnéa Bohlin och Amanda Karlsson tar upp svenska mordfall från norr till söder. Hör dem berätta om och diskutera skakade mord hämtade direkt från verkligheten.

Mayday En podcast om verkliga olyckor, mord och katastrofer där personerna bakom den, Hjalmar Wilén, Elina Ulén och Julia Caesar, även belyser eventuella konspirationer. Hör dem berätta om Doña Paz - Asiens Titanic, flight 447 och Rana Plaza, den värsta olyckan i klädindustrin.

Krullokriminell Podcast om och med människor som på olika sätt påverkas av den kriminella världen. Podcasten bjuder på unika möten, personliga samtal och "svaren du aldrig hört någon annanstans."

En mörk historia Rättsfall som chockerar, förbryllar och förfärar Sverige berättade av dem som själva var inblandade. 


LÄS MER: Bäst i test: Det här är bästa surfplattan 2018 


Ted Bundy, seriemördaren med över 30 mord på sitt samvete, kan du höra med om i "The Serial Killer Podcast".
Foto: OKÄND / PRESSENS BILD

The Serial Killer Podcast En podcast helt tillägnat fenomenet seriemörare. The New York Ripper, Zodiac-mördaren, Ted Bundy, Jeffrey Dahmer, och John Wayne Gacy är bara några av de många fruktansvärda seriemördare lyssnaren får stifta bekantskap med.

Stranglers En hel podcast helt tillägnad morden som satte skräck i Boston-området i USA på 1960 talet. Under två års tid, 1962-1964 mördades 13 kvinnor. Mördaren fick namnet The Boston Strangler. Eller var det flera mördare... Trots ett erkännande har ingen dömts för mordet.

Someone Knows Something Programledaren för podden, David Ridgen, träffar anhöriga till brottsoffer och undersöker "cold cases", följer spår och pratar med misstänkta i jakten på svar.

True Murder: The Most Shocking Killers in True Crime Den här podcasten intervjuas varje vecka författare som skrivit om de mest brutala mördare som någonsin funnits.


LÄS MER: 10 mest lyssnade avsnitten av P3 Dokumentär 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.