35-åringen berättar om attacken på Pamela

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Pamela på röda mattan i Sandviken
Foto: Alexander Donka
Strosar i Berzelli Park i Stockholm
Foto: Lars Höglund/Eyewitness Picture
Foto: Mhd, Pacificcoastnews

Pamela Anderson hördes som vittne av svensk polis – efter attacken i Stockholm.

Nu berättar mannen som tände eld på hotellrummet själv om händelsen.

– Jag låg naken i Pamelas säng när polisen kom, säger 35-åringen.

Han kallar incidenten för ett rop på hjälp efter år av drogmissbruk, och menar att den inte var riktad mot världsstjärnan.

Det var under Pamela Andersons Stockholmsbesök i oktober som en naken man tände en eld i ett hotellrum på Berns i Stockholm. 

Rummet låg i anslutning till världsstjärnans svit. Branden utlöste sprinklersystemet, men elden släcktes snabbt.

Nu skriver Aftonbladet att Pamela Anderson hörts som vittne i utredningen. Polisen har också skrivit ned brottet från försök till mordbrand, till skadegörelse.

– Hon är hörd som vittne och har inte gjort någon egen anmälan. Det är givetvis en omständighet att hon befann sig i samma korridor men i väntan på ytterligare förhör är det för spekulativt att säga något om det, säger Ulf Höglund till tidningen.

Bjöd in Pamela på drink

För Expressen berättar 35-åringen nu själv om händelsen.

Han säger att attacken inte var riktad mot Pamela Anderson. De två hade träffats tidigare under dagen, enligt honom. 35-åringen bodde i sviten bredvid världsstjärnan.

– Hon satt i badrock i en soffa i rummet utanför min svit. Jag frågade om hon hade lust att komma in på en drink. Men hon sa att de skulle i väg ut på stan. Hon var absolut trevlig, säger han.

Under kvällen tände mannen eld på en papperskorg i sin svit. När brandlarmet gick låstes alla hotelldörrar upp. Då gömde han sig i Pamelas svit.

– Det var rätt stökigt. Jag hade just duschat så jag var naken. Jag kröp ner i sängen. Jag tänkte att det var bättre om de hittade mig i det rummet, än i rummet som brann. Jag låg naken i hennes säng när hotellpersonalen, polisen och vakterna kom, säger han.

Ett rop på hjälp

Mannen lider sedan flera år av ett drogmissbruk. När händelsen inträffade hade han hållit sig ren för att försöka få hjälp. Han ser incidenten som ett rop på hjälp.

– Det var en stökig period i mitt liv. Man måste vara frisk för att orka vara sjuk. Jag har krigat med myndigheterna. Tiden innan det här hade jag hållit mig ren men fick ingen hjälp. Jag har försökt bli ren flera gånger. Men man måste vara ren i åtta veckor för att få ställa sig i kö för att få hjälp, säger han.

Mannen greps av polis efter händelsen. I dag lämnar han blodprov regelbundet för att visa att han är ren från droger, och i förlängningen få hjälp.

– Jag är uppe i sex veckor nu, så snart får jag ställa mig i kö för att få hjälp, säger han.

Pamela Anderson sa själv om händelsen till Expressen:

– Det var ganska skrämmande. Skrämmande för personerna runtomkring mig, jag har råkat ut för några liknande händelser. Men jag önskar att han får den hjälp han behöver. Skadade människor skadar människor, jag har alltid viss medkänsla för folk som tar till sådana extrema åtgärder, så jag hoppas att han mår bra.

Enligt Aftonbladet kommer polisen att hålla förhör med mannen inom kort.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.