Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

34-åriga tv-profilen drabbad av obotlig cancer: ”Jag vill inte dö”

Tv-profilen Jael Strauss, 34, från Top Model har drabbats av en obotlig form av cancer – och har enligt läkaren bara några månader kvar att leva.Foto: Instagram
Tv-profilen har berättat om kampen på sociala medier.Foto: Instagram

Tv-profilen Jael Strauss, 34, från Top Model har drabbats av en obotlig form av cancer – och har enligt läkaren bara några månader kvar att leva.

Nu berättar hon öppet om kampen på sociala medier.

"Jag vill inte dö. Jag behöver ett mirakel", skriver hon i ett gripande inlägg på Facebook.

Tidigare "Top Model"-deltagaren Jael Strauss, 34, fick i början av oktober ett svårt sjukdomsbesked av läkaren – hon har drabbats av en obotlig och aggressiv form av bröstcancer.

"Den 2 oktober blev jag diagnosticerad med bröstcancer i stadium 4. Den har aggressivt spridit sig genom min kropp och är obotlig. Med behandling kan mitt liv förlängas utöver de "få månader" som läkaren sa att jag skulle kunna få. Jag vill inte dö. Jag behöver ett av dessa mirakel som jag fick vara med om 2013", skriver hon i inlägget.  

Händelsen som hon hänvisar till 2013 är då hon blev nykter för fem år sedan efter en kamp mot missbruk.

https://www.facebook.com/jael.strauss/posts/10155906204387066

 

Hamnade i svårt missbruk

Strauss kom 22 år gammal sexa i tv-programmet "America's Next Top Model" 2007, men hamnade efter sitt deltagande i ett missbruk som till slut ledde till att hon blev hemlös. 

2012 gjorde hon ett uppmärksammat framträdande hos Dr Phil och gick då med på att genomgå en behandling mot sitt missbruk.

Ett år senare var hon klar med behandlingen – och för en månad sedan firade hon fem år som nykter.

"Idag har jag varit nykter i fem år. Bra gud! Jag vet några saker som är sanna: mirakel finns, återhämtning är möjligt för alla oavsett hur djupt ner du än tycker att du är, vi är aldrig för trasiga för att lagas”, skrev hon då på Instagram.

https://www.instagram.com/p/Bmi2P6EhDsC/?taken-by=eureka.secrets

 

 

Efter sjukdomsbeskedet ska Strauss nu genomgå en cellgiftsbehandling enligt uppgifter till People och några av hennes vänner har startat en insamling för att samla in pengar till sjukvårdskostnaderna.

– Jael lägger all sin energi på att kämpa mot den här oberäkneliga sjukdomen, skriver de enligt tidningen och fortsätter:

– Jael är i ofattbar smärta just nu och kan inte arbeta. Om en månad kommer hon att förlora sitt jobb och sin hälsoförsäkring.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.