SJÖNG PÅ KINESISKA. Helsingborgstjejen Caroline Jönsson, 35, har gjort en konsert med Robert Wells i Peking. Foto: Nils Petter Nilsson
SJÖNG PÅ KINESISKA. Helsingborgstjejen Caroline Jönsson, 35, har gjort en konsert med Robert Wells i Peking.  Foto: Nils Petter Nilsson

300 miljoner lyssnade när Caroline sjöng

Publicerad
Uppdaterad
Det började en gång i musikalen Annie på Konserthuset i Helsingborg. Då var hon nio år. Nu är hon nyss hemkommen från Kina där hon gjort en nyårsgala med Robert Wells som tv-sänds inför 300 miljoner tittare.
Karriären rullar på för fullt för Helsingborgstjejen Caroline Jönsson.
- I dagarna släpps min singel "Slowly Slowly", en popballad, säger Caroline.
Låten är skriven av svenska kompositörerna Marie och Paul Rein som tidigare gjort låtar åt både Christina Aguilera och Jessica Simpson.
Men äventyret i Kina sitter djupt och var en upplevelse hon kommer att bära med sig länge.
- Det var svindlande. Alla dessa fantastiska artister och några kände jag sedan innan, som israelen David d'Or och norrmannen Geir Rönning.

Sjöng på kinesiska

En del av låtarna skulle Caroline sjunga på kinesiska och skrev därför upp hur de lät med fonetisk skrift. Framöver skriver Caroline Jönsson på en egen föreställning med Vocalettes, en sångtrio från början skapad för Robert Wells Rhapsody in Rock.
- Premiär nån gång i vår och sen turné i höst, avslöjar Caroline.
Thorbjörn Falk
Thorbjörn Falk

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag