27-åringen dödade Christina Grimmie

22-åriga Christina Grimmie sköts ihjäl kallblodigt under en skivsignering.
Foto: Fameflynet Pictures / STELLA PICTURES FAMEFLYNET
Polisen pekar ut 27-åringen Kevin James Loibl som mördaren. Han tog sitt eget liv efter mordet.
Foto: Polaris / POLARIS POLARIS IMAGES

27-årige Kevin James Loibl pekas ut som Christina Grimmies mördare.

"The Voice"-stjärnan sköts kallblodigt ihjäl efter en konsert.

Loibl begick efter mordet självmord.

Det var under en skivsignering på fredagskvällen som 22-åriga artisten Christina Grimmie sköts till döds. Nu har skytten identifierats som Kevin James Loibl, 27, skriver NBC.

Han ska ha haft med sig två pistoler samt en stor jägarkniv och åkte till Orlando från sin hemstad S:t Petersburg i Florida med målet att döda sångerskan, som är känd från "The Voice".

Enligt polisen ska Loibl ha haft planer på att återvända till sin hemstad efter mordet. De har sökt igenom hans mobiltelefon och dator efter kopplingar till artisten – men har inte hittat några indikationer på att han kände Christina Grimmie.

Tacklades av Grimmies bror

Direkt efter att skotten avfyrades blev han nedtacklad av Grimmies bror som nu hyllas som en hjälte. Efter tacklingen sköt Loibl sig själv och dog av skadorna.

Christina Grimmie fördes till sjukhuset Orlando Regional Medical Center med allvarliga skador. Hashtagen #PrayforChristina började trenda på Twitter bland hennes beundrare med förhoppningen att hon skulle överleva, men efter fem timmars kamp kom beskedet att hennes liv inte gick att rädda.

– Det är med tungt hjärta vi kan bekräfta att Christina lämnat oss och återvänt till vår Herre, sade hennes publicist Heather Weiss i ett uttalande.

Innan sin sista föreställning lade Christina Grimmie upp en hälsning på Twitter där hon uppmanade sina fans att komma till konserten.

Många kändisar har under dagen sörjt den populära artistens bortgång.

"Mitt hjärta är helt brustet. Jag saknar dig Christina", skriver Selena Gomez på Twitter.


https://twitter.com/selenagomez/status/741675665108373507


"Christina var en naturbegåvning, en talang som henne kommer så sällan", skriver Adam Levine i ett uttalande.https://www.instagram.com/p/BGgRxnIKjWO/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.