Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

26-åringens tårar – är ”världens vackraste”

Hon är utsedd till världens vackraste kvinna
Sydafrikanska Zozibini Tunzi vann årets ”Miss Universum”
Foto: MARK LENNIHAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Något som fick henne att brista ut i tårar.
Foto: FRANK MICELOTTA/FOX/PICTUREGROUP/SHUT / FRANK MICELOTTA/FOX/PICTUREGROUP/SHUTTERSTOCK SHUT
Efter titeln har hon mötts av hatiska kommentarer på sociala medier. Något som hon nu har svarat på.
Foto: MARK LENNIHAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Sydafrikanska Zozibini Tunzi har blivit utsedd till världens vackraste kvinna, och krönts som ”Miss Universum 2019”.

När profilen fick veta beskedet under tävlingen brast hon ut i tårar, skriver ET Online.

Tunzi segade över 89 andra kvinnor från hela världen.

Världens vackraste kvinna har korats i skönhetstävlingen ”Miss Universum 2019”. 

I måndagens final stod det klart att 26-åriga Zozibini Tunzi från Sydafrika knep förstaplaceringen. Hon besegrade då Puerto Ricos Madison Anderson, som hamnade på en andraplats, och Mexikos Sofia Aragón, som knep bronset.

När Tunzi fick veta att det var hon som hade vunnit skönhetstävlingen bröt hon ihop i tårar, skriver ET Online, och kramades om av silvermedaljören Anderson.

Tunzi axlar nu titeln som Miss Universum efter filippinska Catriona Gray, som vann förra året.

”I kväll öppnades en dörr och jag kan inte vara mer tacksam över att vara den som klev igenom den. Hoppas att alla små flickor som såg det ögonblicket för alltid tror på kraften i sina drömmar, och att de kan se sina ansikten reflekteras i mitt”, skriver Tunzi på Instagram efter händelsen.


Svarade på hatkommentarerna

Innan Zozibini Tunzi vann Miss Universum, och bara var ”Miss Sydafrika”, så gick hon ut och svarade på hatkommentarerna hon drabbats av.

”Jag vill bara ta ett ögonblick att bemöta de elaka kommentarer som jag har fått för min hudfärg sedan jag kröntes. Till de kommentarer som alla mörkhyade tjejer får någon gång i sina liv. Inte för att det sårar mig, men för att jag ser ett tillfälle att utbilda och lyfta en allvarlig fråga”, skrev hon i uttalandet och fortsatte:

”Samhället har tidigare varit programmerat så att det inte fanns något fint i att vara svart. Ju längre du var från att vara ljushyad desto fulare var du. Det har tyvärr blivit den universella synen på vad som är vackert, och det är väldigt svårt för vissa människor att lära om”.

Han är utsedd till världens sexigaste man:

John Legend är världens sexigaste man

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.