Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

25-åring döms för rån mot svenska Hollywoodfrun

Hollywoodfrun var känslosam när hon vittnade efter det brutala pistolrånet.
Övervakningsbild från rånet.Foto: POLISEN
Isabel Adrian.Foto: OLLE SPORRONG

Hollywoodfrun Isabel Adrian, 42, rånades i ett hotellgarage i Stockholm i januari.

Hon dödshotades med ett pistolliknande föremål och blev misshandlad.

Nu har ytterligare en man dömts till fängelse för rånet.

Isabel Adrian är känd från TV3:s ”Svenska Hollywoodfruar” och är gift med dj-stjärnan Steve Angello.

I januari skulle hon köra ut ur hotell Hiltons garage i Stockholm när en Jaguar plötsligt blockerade utfarten. Männen som hoppade ur bilen rånade Hollywoodfrun samtidigt som hon dödshotades och misshandlades.

Svea hovrätt dömde i somras en 34-årig man till tre och ett halvt års fängelse för rån. Samtidigt frikändes två andra män.

Rånarbytet: Väska för 750 000 

Nu dömer Stockholms tingsrätt ännu en man till fängelse för rånet. Mannen är i 25-årsåldern och sitter redan på anstalt för ett narkotikabrott han gjorde sig skyldig till strax efter rånet mot Hollywoodfrun.

Rånarbytet i garaget utgjordes av smycken, armbandsur, kontanter, mobiltelefoner och en handväska som var värd minst 750 000 kronor. Enligt tingsrättens dom användes ett pistolliknande föremål som riktades mot Isabel Adrian samtidigt som dödshot uttalades.

”Utifrån vad som framkommit om omständigheterna kring rånet är det uppenbart att gärningen har varit planerad och att Isabel Adrian var det tilltänkta offret”, skriver tingsrätten.

Tingsrätten bedömer Isabel Adrians uppgifter som trovärdiga. 25-åringen har medgett att han befann sig i garaget och knyts dessutom till brottsplatsen på ett flertal sätt, bland annat genom övervakningskameror. Tingsrätten lutar sig även mot teknisk bevisning i form av en öppnad burk Red Bull som hittades i bilen. DNA-spåren på burken kom mestadels från mannen.

25-åringen döms till fängelse i tre år och sex månader. Han nekar till brott. 

Expressen har varit i kontakt med mannens advokat, som dock inte vill kommentera domen då han inte haft möjlighet att prata med sin klient.

”Det psykiska lidandet är oerhört”

Stjärnadvokaten Elisabeth Massi Fritz har varit Isabel Adrians målsägandebiträde under rättegången.

”Min klient är lättad över tingsrättens dom och att den tilltalade har dömts. Den tilltalade som nu blev dömd var den man som var mest våldsam och hotfull i det rånöverfall som kom att bli en mardröm för min klient”, skriver hon i en kommentar till Expressen.

”Det har varit oerhört tufft att gå igenom två olika rättegångar. Det psykiska lidande är oerhört”.

I TV4:s ”Malou efter tio” berättade Isabel Adrian i slutet av november att hon fruktade att männen planerade att kidnappa henne. I programmet berättade hon om den svåra tiden som följde rånet:

– Det har varit mycket... inte skam, men lite: Hur går jag vidare? Vad gör jag nu? Hur ska jag resa mig upp från detta? Det är nästan omöjligt. Jag som då inte bott i Sverige så länge. Sådana vardagliga känslor, jag kanske inte riktigt känner mig hemma i Stockholm ännu. Jag pratade inte med min familj, ingen, på flera veckor. Jag hade ingen mobil, jag hade bara kontakt med polisen. Jag avskärmade mig.

– Jag hamnade i en ”twilight zone”, mycket ensamtid. Jag satt mycket och bara tittade in i en vägg, sa Isabel Adrian i programmet.


Här är några av dagens största nöjesnyheter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.