Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

2016 är officiellt det stora comebackåret

Vänner återförenas för ett specialavsnitt.
Zoolander kommer tillbaka med uppföljare.Foto: Pascal Le Segretain
Guns N Roses har återförenats.Foto: Jordan Axtman / Retna Ltd.

Mulder & Scully, Axl & Slash, Derek & Hansel, Rachel & Ross.

Vi trodde vi förlorat dem för alltid.

Sen kom 2016 och det stora comebackåret.

Veckans hiss och diss

HISSAR

Ellen DeGeneres och hennes fru Portia de Rossi är så trötta på alla som undrar när det var dags att skaffa barn att de har köpt en hund som de döpt till Kid. ”Så nu kan vi säga att vi har ett ”Kid” förklarar geniet DeGeneres.

DISSAR

Alla listor över vilka kvinnor som klädde sig fulast på Golden Globe-galan. Så ointressant, dumt och kvinnofientligt att man blir alldeles matt.

VI SÅG…

Bergsgetter, vildkaniner, en gullig mård – men tack och lov ingen grizzlybjörn. Har tillfälligt lämnat New York för den kanadensiska vildmarken där jag tar mig fram på skoter, snövessla och snowboard.

PSSST

Man trodde ju att det skulle räcka att gifta sig med Madonna och vinna två Oscars för att folk ska veta vem man är. Men nej. Förra veckan skrev jag om det märkliga mötet mellan efterlysta mexikanska knarkkungen El Chapo och Sean Penn. Nu kommer nya underhållande detaljer: El Chapo visste inte vem skådespelaren var, avslöjar sms mellan El Chapo och hans advokat. ”21 gram? När kom den ut” skriver El Chapo bland annat.

När rollfigurerna Derek Zoolander och Hansel från komedin Zoolander (med Ben Stiller och Owen Wilson) plötsligt dök upp på modehusets Velentinos höstvisning reagerade publiken som om två vänner återuppstått från de döda.

Och det hade de ju också. Det vankas nämligen uppföljning.

Ettan blev först ingen amerikansk jättehit, kanske för att den hade premiär bara tre veckor efter terrorattackerna 11 september 2001, men fick sin revansch tack vare hyrfilmer och snart hade uttryck som ”blue steel” (när selfieblicken ska fram) och repliker som ”Hansel, so hot right now” etsade sig fast.

Ben Stiller säger till Vogue att han tvivlar på att filmbolaget nappat om de presenterat ettan i dag. Men tvåan är visst inga problem. Beprövat koncept, redan trogna fans och säkra pengar.

I år är de populärare än någonsin – millennieskiftets favoriter i repris.

"Vänner" gör comeback i tv

”Vänner” gör comeback med ett specialprogram. Och varför inte – så länge Rachel och Ross fortfarande är tillsammans vilket skådespelaren Jennifer Aniston tidigare lovat ”100 procent säkert”.

Mulder och Scully däremot har gjort slut i nya Arkiv X-avsnitten med premiär 24 januari. Helt okej för mig, det var ju ändå kemin innan första hånglet som var mest spännande.

Guns N Roses kan bli ovärdigt

Skådespelaren Gillian Anderssons har dessutom konstaterat att hennes rollfigur knappast behövde en man att förlita sig på: tvärtom banade den starka Scully vägen för andra kvinnor på tv.

En återförening som däremot borde bekymra oss: Axl Rose, Slash och Duff McKagan på Coachella-festivalen i april. Guns N' Roses 2016 kan bli exakt hur ovärdigt som helst.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.