Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

19-åriga Netflix-stjärnan drabbad av bröstcancer

Miranda McKeon berättar om sin sjukdomsresa på Instagram.
Foto: Instagram
”Jag kommer bli bra”, skriver hon.
Foto: Instagram

Skådespelaren Miranda McKeon har drabbats av bröstcancer.

I ett inlägg på Instagram berättar hon om den tuffa resan hon går igenom just nu.

”Jag är 19 år och enligt statistiken är det en på miljonen att drabbas av det i min ålder”, skriver hon.

Miranda McKeon, 19, känd som Josie Pye i Netflix-serien ”Jag heter Anne” berättar i ett inlägg på Instagram att hon drabbats av bröstcancer.

”Rosa är min nya favoritfärg!”, inleder hon texten till bilden där hon står i ett rosa sjukhuslinne på sjukhuset.

”Det är med ett tungt men hoppfullt hjärta som jag delar med mig av att jag nyligen fick diagnosen bröstcancer. Jag är 19 år och enligt statistiken är det en på miljonen att drabbas av det i min ålder”, skriver hon.

Hon lägger till att hon ”dubbelgooglat” statistiken och skojar om att hon ”är så unik”.

”Jag kommer att bli bra”

Sedan följer bilder på hennes handskrivna anteckningar. 

Där berättar hon brev för brev om hur hon upplevt dagarna efter beskedet, varför hon väljer att berätta om diagnosen och om att trotsa rädslan. 

Hon skriver att hon inte ”vill gå in för mycket på detaljer” för att ”skrämma” andra. Men hon förklarar att hon kommer att behandlas med ”cellgifter, strålning och med någon slags operation” för sin bröstcancer.

”De goda nyheterna är att bröstcancer brukar svarar bra på behandling och går oftast att bota och jag kommer att bli bra”, skriver hon.

Till sist kommer en hälsning till sin familj och vänner. Hon skriver att de inte ska ska vara rädda för att höra av sig till henne och att hon behöver, och skulle uppskatta allt stöd hon kan få just nu.

https://www.instagram.com/p/CQQ7NAzJCcC/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.