Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

19-årig Tiktok-stjärna död – efter polisjakt

En insamling har startats för Gabriel Salazars familj.
Foto: Instagram
Gabriel Salazar ska ha kört fordonet som kraschade.
Foto: Instagram

Tiktok-stjärnan Gabriel Salazar har bekräftats död.

19-åringen omkom i en bilkrasch efter en kortare polisjakt, skriver Entertainment online.

I veckan meddelade vänner och familj att Gabriel Salazar, 19 – med 2,2 miljoner följare på Tiktok – omkommit i en trafikolycka i San Antonio, i delstaten Texas.

Polisen kunde dock inte bekräfta dödsfallet, och omständigheterna kring trafikolyckan var okända.

– Vi hittar ingen med det namnet som har varit inblandad i någon bilolycka under den här helgen, förklarade Jennifer Saucedo Rodriguez vid San Antonio-polisen för New York Post.

Nu står det dock klart att Gabriel Salazar, känd som @gabenotbabe, har omkommit.

Inblandad i polisjakt

Gabriel Salazar uppges, enligt polisen, ha varit inblandad i en polisjakt som slutade med att 19-åringen och ytterligare tre passagerare dog, skriver Entertainment online och hänvisar till polisens uttalande.

Enligt polisen var det Gabriel Salazar som satt bakom ratten på bilen, en vit Chevrolet camaro av årsmodell 2014, strax efter halv två på natten lokal tid. Polisen ska ha försökt få stopp på fordonet men ”misslyckats”, enligt polisens egen formulering. Bilen körde tvärs över körfältet och ner i ett dike, för att sedan ha ”rullat runt” och fattat eld.

”Fordonet krockade med ett par träd, rullade flera gånger och fattade eld”, lyder polisens uttalande, enligt Entertainment online.

Gabriel Salazar förklarades död på platsen. Övriga passagerare var i åldrarna 23, 36 och 41 och uppges ha varit ”illegala imigranter från Mexiko”, enligt polisens Facebooksida.

Gabriel Salazar.
Foto: Instagram

Systerns ord

En insamling som startats för Gabriel Salazars familj har hittills samlat in motsvarande 3,4 miljoner kronor.

I början av veckan, när nyheten om Gabriel Salazars död först blev känd, skrev hans syster Danna Salazar på Instagram:

”Jag älskar dig så mycket, Gabe. Hur mycket vi än grälade och bråkade så vet du att jag älskade dig med hela mitt hjärta och det sade jag alltid till dig. Jag kommer att hålla dig i mitt hjärta för alltid”.

Tiktok-aktivisternas drag – efter nya abortlagen i Texas

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.