Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

18-åriga Destinys succé – redan före tävlingen

Destiny Chukunyere tävlar för Malta i Eurovision Song Contest.
Foto: Thomas Hanses / EBU
Bara 18 år gammal har hon redan vunnit både Junior Eurovision Song Contest och X Factor Malta.
Foto: Dunskie Borg

Som barn trodde hon inte på sig själv – men musiken hjälpte henne att blomma ut.

Destiny Chukunyere från Malta är bara 18 år gammal med har redan vunnit Junior Eurovision Song Contest och maltesiska X-Factor.

Nu är hon favorittippad att vinna hela Eurovision Song Contest – och med sin låt vill hon förmedla ett tydligt budskap.

Följer du Eurovision?

Tusse uppträdde på UNICEF:s och TV4:s årliga insamlingsgala ”Världens viktigaste kväll”.Det är drygt en vecka kvar till att repetitionerna inför Eurovision Song Contest i Rotterdam drar i gång när vi träffas i Stockholm.

Destiny Chukunyere är i Sverige för att träna med sin svenska koreograf Sacha Jean-Baptiste.

– Jag jobbar med Sacha, jag kommer ha dansare med mig på scenen och det kommer vara koreografi. Resten håller jag hemligt, svarar Destiny på frågan om hon kan berätta lite om scenshowen.

Hon är bara 18 år gammal men har redan hunnit med att vinna Junior Eurovision Song Contest, deltagit i den brittiska versionen av ”Talang” och vunnit X-Factor i Malta 2019.

Vinsten i X-Factor gjorde att hon skulle representera Malta i Eurovision Song Contest 2020. Men så kom coronapandemin och allt ställdes in.

När det stod klart att Eurovision skulle hållas 2021 oavsett pandemi eller inte fick Destiny veta att hon skulle få chansen att tävla.

Nu är hon favorittippad att ta hem hela tävlingen.

Miljoner visningar på Youtube

Låten ”Je me casse” har redan innan Eurovision blivit en succé och musikvideon har över sex miljoner visningar på Youtube.

– Det är en bedrift. Att vara 18 år gammal och redan ha en bra låt som folk älskar, jag tycker att jag har lyckats med någonting i mitt liv, säger hon.

Malta har aldrig tidigare vunnit Eurovision Song Contest. Som bäst har de placerat sig tvåa.

– Det skulle betyda allt för mig att vinna. Malta är ett land som verkligen älskar Eurovision. Det skulle verkligen vara väldigt speciellt för mig och mitt land.

Samtidigt menar hon att det är en viss press att redan veckor innan tävlingen vara en av favoriterna.

– Men jag är fokuserad på att göra ett bra framträdande och vad som än händer, händer.

”Vi måste bara tro på det”

Budskapet i Destinys låt är tydligt. Det handlar om att lyfta upp kvinnor och ge en självförtroendeboost.

– Budskapet är att aldrig ge upp, speciellt för kvinnor att tro på sig själva och veta att de är vackra och att de kan vara framgångsrika och att de inte behöver en man som hjälper den. Vi kan göra det, vi måste bara jobba hårt. Vi kan ta över världen, vi måste bara tro på det lite mer, säger Destiny.

För Destiny själv betyder budskapet mycket, då hon genom sin musikkarriär har lärt sig att värdesätta sig själv, menar hon.

– När jag växte upp trodde jag inte på mig själv. Jag tycker att kvinnor där ute ska veta vad de är värda och vara stolta över sig själva.

Ställs mot Tusse i semin

Tisdag den 18 maj står Destiny på scenen i Rotterdam och tävlar i den första av två semifinaler.

I samma semifinal tävlar även Tusse med det svenska bidraget ”Voices”.

– Det är en fantastisk låt och han är en fantastisk artist, säger Destiny.

– Jag tror att han kommer göra bra i från sig. Jag ser fram emot att se hans uppträdande eftersom han är i min semifinal.

Influencerns tuffa ord om årets bidrag i Eurovision

Ellinor Svensson och Linda-Marie Nilsson taggar inför ESC.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.