Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

17-åriga Amanda är Persbrandts nya kärlek

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Vi fick så jäkla bra kontakt direkt. Jag tycker verkligen så mycket om honom", säger 17-åriga Amanda Renberg om förhållandet med Mikael Persbrandt, 41.
Foto: JONTE JONTE

Här är Film-Sveriges nya stjärnpar:

Mikael Persbrandt, 41, och 17-åriga Amanda Renberg, som spelade huvudrollen i biosuccén  Hip hip hora .

  Vi träffades för snart två månader sen, berättar hon om förhållandet.

Det var på Filmgalan i slutet av januari i år som skådespelarna Mikael Persbrandt och Amanda Renberg fann varandra. Persbrandt tog emot Ingmar Bergmans pris – från scenen tackade han sin dåvarande flickvän Maria Bonnevie och sin mamma Inga-Lill: – Tack, mina kvinnor! Till Expressen sa han: – Jag lever ju med dem. De är min familj och har varit mitt största stöd. Men på efterfesten på Berns träffade han Amanda Renberg, 17, som slog igenom förra året med succéfilmen "Hip hip hora".

24 år äldre

 Nu väljer hon att berätta om relationen i Expressen för att slippa all ryktesspridning. – Man kan nog säga att det var där på Filmgalan som vi träffades, berättar Amanda Renberg för Expressen. Att Mikael Persbrandt är 24 år äldre än hon själv tycker hon inte behöver vara något problem. – Alltså, vi fick så jäkla bra kontakt direkt. Jag tycker verkligen så mycket om honom, säger Amanda Renberg. – Han är ju som han är, men vi är faktiskt väldigt lika som människor, jag tycker om honom just för att han är den som han är.

Trivs bra

 Mikael Persbrandt – som i onsdags hade premiär i Stockholm på pjäsen "Lik som män" där han spelar mot Reine Brynolfsson – har själv berättat för flera vänner om sitt förhållande med Amanda Renberg. – Han verkar ha det bra med henne, de är det stora samtalsämnet i branschen just nu, säger en vän till Dramatenstjärnan. Men när Mikael Persbrandt firade den lyckade premiären av "Lik som män" på Stockholmskrogen Tre Remmare tidigt i torsdags morse var inte Amanda med. – Micke har velat ligga lite lågt med förhållandet till Amanda, åtminstone just nu. Det är känsligt eftersom det inte är så länge sen han var tillsammans med Maria Bonnevie, säger en vän.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.