Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

16 romantiska filmer på Netflix

Musik och romantik i "Mamma Mia".Foto: UNIVERSAL PICTURES / STELLA PICTURES UNIVERSAL PICTURES
Cameron Diaz och Jude Law i "The Holiday".Foto: PHOTO CREDIT: ZADE ROSENTHAL. / UIP
Har vi setts förr? "Eternal Sunshine of the Spotless Mind".Foto: - - / FILMBOLAG

Det kan vara det perfekta slutet på alla hjärtans dag. En riktigt bra och romantisk film att mysa till. Kanske ett drama eller en komedi?

Här är 16 filmer i Netflix utbud som kan fungera – och fyra du absolut ska undvika.

5 klassiska romantiska filmer:

"Barefoot in the park": Klassisk romantisk komedi med Robert Redford och Jane Fonda från 1967. Jo, den är i färg och har hög mysfaktor.

"Farligt begär": Romantik, men kanske inte så mycket mys. Kostymdrama från 1988 där handlingen utspelar sig före franska revolutionen på 1700-talet. Två uttråkade adelspersoner (Glenn Close och John Malkovich) spelar ett högt spel med andras känslor. Regisserad av Stephen Frears. Tre Oscar.

"Forrest Gump": Sexfaldigt Oscarsbelönade komedin med Tom Hanks, som spelar en man som gör allting rätt utan att veta om det.

 

LÄS MER: Alla hjärtans dag – hur firas den och så gör du 

 

"Ghost": Kärleksdrama med Patrick Swayze och Demi Moore från 1990. Efter att Swayzes karaktär blivit mördad stannar hans ande kvar för att varna Demi Moores karaktär för att också drabbas.

"Måndag hela veckan": En egocentrisk tv-meteorolog tvingas genomlida en vinterdag om och om igen. Med Bill Murray och Andie McDowell. Från 1993.

 

"Mamma Mia!" Romantik och sång. Kan det bli bättre? Foto: UNIVERSAL PICTURES / STELLA PICTURES UNIVERSAL PICTURES

4 romantiska filmer med sång och musik

"Mamma Mia". När Sophie ska gifta sig på den grekiska ön bjuder hon in de tre män som skulle kunna vara hennes pappa. Allt till tonerna av Abba.

"Frost". Många känslor, en frostig drottning och hennes godhjärtade syster. En Disneyfilm att älska.

"Grease": Älskad musical från 1978 som är en hyllning till 1950-talet. Med Olivia Newton-John och John Travolta.

"Annie". Klassisk Broadwaymusical, baserad på seriefiguren Little Orphan Annie om en påhittig och företagsam barnhemsflicka. Med låtarna "Tomorrow" och "It's a hard knock life" som gjorts om av både Jay Z och pojkarna i "Big bang theory".

 

Colin Firth i "Love Actually".Foto: / UIP

LÄS MER: Netflix: Här är alla nyheter för juni 2018 

 

3 romantiska filmer med Hugh Grant och andra brittiska skådespelare

"Love Actually": Charmig romantisk komedi om åtta mycket olika pars förhållanden under en julmånad i London. Hugh Grant spelar premiärminister som inte vill sitta i knät på USA:s bufflige president.

"Ett rum med utsikt": Klassiskt brittisk kostymdrama med den stelbente mr Emerson (Denholm Elliot) och den mer aktiva Lucy (Helena Bonham Carter), där stora delar av handlingen utspelar sig i Florens för 100 år sedan. Från 1985, vinnare av tre Oscar.

 

LÄS MER: Netflix: Här är alla nyheter för juni 2018 

 

"Holiday". Kate Winslet från Storbritannien och Cameron Diaz från USA har tröttnat på dåliga relationer och byter hem med varandra. Ni vet vad som händer. Det är därför vi tittar på den här filmen där även Jude Law och Jack Black spelar med i.

4 annorlunda romantiska filmer

"When We First Met". Noah får fler chanser än en att göra ett bra första intryck på Avery, kvinnan som han älskar. Jo, det finns en magisk fotoautomat som gör att dagen upprepar sig gång på gång.

"Hur man blir av med en kille på 10 dagar". Kate Hudson och Matthew McConaughey spelar huvudrollerna i den här romantiska komedin där de strävar åt olika håll. Hon är krönikör och tipsar sina läsare hur man dumpar en kille på tio dagar, han har slagit vad om att han kan få en kvinna att bli förälskad i honom på lika många dagar.

"50 first dates". Adam Sandler och Drew Barrymore träffas och blir förälskade. Han har relations-issues, men förstår att han träffat den rätta. Hon har ett problem med korttidsminnet. Dagen efter minns hon inte honom alls. Så börjar det om igen.

"Eternal Sunshine of the Spotless Mind". När parets separerar genomgår de en experimentell medicinsk behandling som gör att de raderar varandra ur minnet. Men de träffar varandra igen… Med Jim Carrey och Kate Winslet.

 

Bistra män i svart med vapen. Passar till mycket, men inte första dejten.Foto: FOTO: PARAMOUNT/TV4 / FILMBOLAG

4 filmer att undvika på första dejten

För att vissa filmer ska funka på en dejt krävs att ni känner varandra väldigt väl, eller har ett gemensamt intresse i typ slasher-filmer eller andra icke traditionella dejtingfilmer.

"Trainspotting". Hyllad brittisk film, men flera scener är utmanande för dem med känslig mage. 

 

Ladda ner Netflix app

Netflix app är gratis att ladda ner. För att ladda ner den – gör så här:

iPhone eller iPad: Gå in i AppStore, sök rätt på Netflix-appen och installerar den därifrån.

Android mobil eller surfplatta: Gå in i Google i Play, sök rätt på Netflix-appen och installerar den därifrån.

Vissa filmer och serier som finns i Netflix utbud kan du ladda ner och titta på offline när du inte har nätverksuppkoppling.

 

LÄS MER: Här är de 50 bästa serierna på Netflix 

 

"Gudfadern". Mycket lång film med våld, blod och patriarkala strukturer. 

"Taxi Driver". En psykiskt instabil taxichaufför tar bland annat med sin dejt på en fiktiv svensk porrfilm. Med Robert De Niro.

Vad som helst med Sherlock Holmes. Två män sitter och skrockar och löser bisarra brott. De få kvinnor som är med i Sherlock Holmes är moderliga, som Holmes hyresvärdinna, våp eller allt igenom onda. 

 

LÄS MER: Så mycket kostar Netflix – guide till olika abonnemang