Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

14-årige Netflix-skådisen hittad död – spåddes lysande framtid

Dagens tre största nöjesnyheter
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Han spåddes bli ”den nästa Billy Elliot”.

Nu har 14-årige skådespelaren och dansaren Jack Burns hittats död.

Jack Burns, 14, hade en roll i tv-serien ”One of us”, känd från Netflix, men har tidigare synts i ett flertal brittiska produktioner, arbetat som modell och framhävts som en synnerligen duktig och lovande balettdansare – och spåddes bli ”den nästa Billy Elliot”. 

Nu rapporteras 14-åringen ha hittats död i familjens hem i Skottland, skriver Daily Mail.

”Som ni alla vet förlorade vi vår älskade elev Jack Burns söndagen den 1 december. Jack var en inspiration för alla här på Elite och berörde alla som haft förmånen att jobba och dansa med honom sedan 2012”, skriver dansskolan Elite Academy of Dance på Facebook.

Dödsorsaken är i nuläget okänd men enligt polisen finns det inga misstankar om brott.

Flera dödsfall i vinter 

Jack Burns är den andra barnstjärnan som har dött på kort tid.

I mitten av november släckte Broadway i New York ner sina lampor för att hedra 13-åriga Laurel Griggs.

Barnskådespelaren beskrevs som en framtida stjärna som siktade högt och ville gå i Jennifer Anistons fotspår.

Laurel Griggs – som debuterade på samma Broadway-scen som Scarlett Johansson, har synts i kultprogrammet ”Saturday night live” och haft en roll i den prisvinnande musikalen ”Once” – dog i sviterna av en astmaattack.

Enligt Jack Burns familj begravs han den 12 december.

”Vi och Jacks familj och vänner är naturligtvis fullständigt förkrossade och finner knappt ord”, skriver 14-åringens dansskola vidare på Facebook.

I en tidigare version av denna artikel påstods Jack Burns ha haft en roll i Netflix-serien ”Outlander”, vilket var felaktigt. Han hade en roll i ”One of us” på Netflix. Jack Burns bror Rory Burns var däremot med i ”Outlander”.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.