Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

104 gånger - så ofta byter en kvinna frisyr

Victoria Beckham, frisyr à la 2004.
Foto: Bruno Vincent

Klippa, färga, förlänga. 

En ny studie visar att kvinnor byter frisyr minst 104 gånger under sitt liv.

Kvinnor som vill förändra sitt liv börjar hos frisören. Enligt studien byter kvinnor frisyr minst 104 gånger under sin livstid, skriver flera brittiska tidningar.

 Från det att kvinnorna är 13 till 65 år klipper, färgar eller förlänger de håret minst två gånger per år, enligt undersökningen. De flesta byter också hårfärg -  tre gånger. 

De är trötta på sin stil

 Vanligaste orsaken till att kvinnor går till frisören är att de är trötta på sin stil. Näst vanligaste skälet är att ett förhållande tagit slut.

 -  Kvinnor har alltid använt håret som ett sätt att variera sin framtoning, säger frisören Andrew Collinge som medverkat i att ta fram undersökningen, till Daily Mail.

 Och även om blondiner sägs ha mer kul, är det brunt hår som de flesta kvinnor vill ha. Mörk brunt var den mest eftertraktade hårfärgen.  

 I studien deltog 3 000 brittiska kvinnor.

FAKTA

Fem mest populära frisyrerna
1. Långt hår med lugg.
2. Bob.
3. Långa längder.
4. Kort hår med lugg.
5. Korta längder.

Fem mest populära färgerna

1. Mörk brunt.
2. Honungsblont.
3. Ljusbrunt.
4. Mahogny.
5. Ljust, platina blont.

Hur ofta har du bytt frisyr?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.