Victoria Beckham, frisyr à la 2004. Foto: Bruno Vincent
Victoria Beckham, frisyr à la 2004. Foto: Bruno Vincent

104 gånger - så ofta byter en kvinna frisyr

Publicerad
Uppdaterad
Klippa, färga, förlänga.
En ny studie visar att kvinnor byter frisyr minst 104 gånger under sitt liv.
Kvinnor som vill förändra sitt liv börjar hos frisören. Enligt studien byter kvinnor frisyr minst 104 gånger under sin livstid, skriver flera brittiska tidningar.
Från det att kvinnorna är 13 till 65 år klipper, färgar eller förlänger de håret minst två gånger per år, enligt undersökningen. De flesta byter också hårfärg - tre gånger.

De är trötta på sin stil

Vanligaste orsaken till att kvinnor går till frisören är att de är trötta på sin stil. Näst vanligaste skälet är att ett förhållande tagit slut.
- Kvinnor har alltid använt håret som ett sätt att variera sin framtoning, säger frisören Andrew Collinge som medverkat i att ta fram undersökningen, till Daily Mail.
Och även om blondiner sägs ha mer kul, är det brunt hår som de flesta kvinnor vill ha. Mörk brunt var den mest eftertraktade hårfärgen.
I studien deltog 3 000 brittiska kvinnor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag