Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

10-årige Diyan debuterar: ”Handlar om glada vibes”

Diyan, 10, är skivbolagets yngsta artist någonsin
Diyan Ramos är 10 år och släpper sin debutsingel ”Juicy”.
Foto: Universal Music Group
Foto: Universal Music Group
Han är skivbolagets yngsta.
Foto: Privat / Privat

Diyan Ramos var bara 9 år när han fick skivkontrakt med Universal.

Nu har han släppt sin debutsingel – och är redo att ta över som rappare.

Låten heter ”Juicy”.

– Den handlar om en skön stil, positiva känslor och glada vibes, berättar 10-årige Diyan.

För ett år sedan signades Diyan Ramos till Universal Music – som skivbolagets yngsta artist någonsin med sina nio år. Nu har han hunnit fylla 10 år, och har precis släppt sin debutsingel ”Juicy”.

– Det är nervöst, hur alla kommer tycka om låten, men det är roligt att släppa min första låt. 

Till låten har han dessutom spelat in en musikvideo, och släppt en egen Tiktok-dans. Han beskriver sin genre som ”glad hiphop”, och hoppas att man ska vilja dansa när man lyssnar på hans musik. Låten ”Juicy” är på temat ”drip”. 

– Den handlar om en skön stil, positiva känslor och glada vibes, förklarar Diyan.

Diyans mosters man är musikproducenten Can ”Stress” Canatan, som beskrivits som en av den svenska hiphopens viktigaste figurer, och det är bland annat med honom som Diyan har skrivit låten. 

De har suttit mycket i studion tillsammans med senaste året, berättar han. Även hemma i familjen är han alltid omringad av musik. 

– Vi har alltid lyssnat på mycket spansk musik och hiphop hemma. Det var för tre år sedan jag kom på att jag ville börja sjunga. Jag fick testa en gång i studion och jag tyckte att det var väldigt roligt. Så då började vi göra låtar.  

Diyan Ramos har växt upp med mycket musik i familjen.
Foto: Universal Music Group

Startade välgörenhetsinsamling som sjuåring

Förutom musiken älskar Diyan även att spela fotboll, och drömmen är att både bli artist och fotbollsproffs. Vid sidan av allt har han dessutom redan hunnit ägna sig åt välgörenhet. Bara sju år gammal startade han en insamling för barn i fattiga området i Uganda.

– 2018 åkte jag till Uganda och hjälpte fattiga barn. Jag vill att de ska få ha samma möjligheter som jag, och jag vill ge tillbaka som medmänniska. Det var roligt men också sorgligt att se barnen på gatan. 

Framöver vill Diyan fortsätta att göra och släppa musik, och kanske samarbeta med någon av sina idoler.

– I framtiden hoppas jag att jag ska bli bra och det ska gå bra med musiken. Drömsamarbetet hade varit med Manolo.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.