Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

10 år efter Ledgers död – så ser dottern ut i dag

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Heath Ledger.
Foto: / REX/GREGORY PACE/BEI/ALL OVER PRESS REX FEATURES
Michelle Williams och dottern Matilda Rose Ledger.
Foto: PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM
Heath Ledger och Michelle Williams.
Foto: HAHN/KHAYAT/NEBINGER / STELLA PICTURES ABACAUSA

Hollywoodstjärnan Heath Ledger dog för tio år sedan och lämnade efter sig en dotter: Matilda Rose Ledger, då endast två år gammal.

I dag bor 12-årigen med sin mamma Michelle Williams i New York – hon har vuxit upp till en levande kopia av sin pappa. 

Det har gått tio år sedan Heath Ledger, då 28 år gammal, gick bort efter en oavsiktlig överdos av ångestdämpande medicin och sömnpiller. Stjärnan somnade in i sin lägenhet i New York den 22 januari 2008.

Skådespelaren lämnade efter sig exflickvännen Michelle Williams, 37, och deras då tvååriga dotter Matilda Rose.

Michelle Williams och Ledger träffades under inspelningen av "Brokeback mountain" 2004. Ett år senare fick de sin dotter. 

Vid tidpunkten för Heath Ledgers död var skådespelarna inte längre ett par, men de var båda engagerade föräldrar till dottern.

"Att bli pappa överträffar alla mina förväntningar. Det är den största upplevelsen jag någonsin haft" har skådespelaren ha sagt, skriver Nowtolove.


LÄS MER: Mark Wahlberg donerar 12 miljoner – i Michelle Williams namn 


Matilda Rose Ledger har vuxit upp till en kopia av sin far

I dag har Matilda Rose Ledger vuxit upp och blivit 12 år gammal. För varje år som går blir hon allt mer lik sin pappa till utseendet. Precis som honom är hon lång och brunögd.

Den avlidna Hollywoodstjärnans mamma, Sally Ledger, har sagt till The Daily Telegraph att det är som att se sin son när hon tittar på barnbarnet – de är kusligt lika.

Heath Ledger var en hyllad talang som samtidigt brottades med pressen som det innebär att vara en världskänd skådespelare. Efter sin död belönades han med en Oscar för sin roll som Jokern i Batman-filmen "The Dark Knight", den postuma prisutdelningen sägs vara ett av de sorgligaste ögonblicken i Oscarsgalans historia.

Ledgers förmögenhet var värd 20 miljoner dollar, Matilda Rose är ensam arvtagare.


https://www.instagram.com/p/BPOGOUNBt8o/?tagged=matildaledger

LÄS MER: Systrarna bryter tystnaden efter Heath Ledgers död 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.