Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

007-stjärnans miljoner – lämnar barnen utan

Daniel Craig tror inte på att lämna stora summor i arv till sina barn.
Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Daniel Craig tillsammans med hustrun Rachel Weisz.
Foto: JOSIAHW / SPLASH NEWS / JOSIAHW / SPLASH NEWS SPLASH NEWS

007-skådespelaren Daniel Craig har en förmögenhet på 125 miljoner pund.

Men britten har inte några planer på att lämna sin rikedom till sina två barn.

– Jag tycker att arv är rätt så osmakligt, säger Daniel Craig till Saga magazine.

Skådespelaren Daniel Craig, 52, är inte den som skämmer bort sina barn i första taget.

Tvärtom så planerar James Bond-skådespelaren att ge bort majoriteten av sina tillgångar till välgörenhet innan han dör.

Detta innebär att brittens två barn inte får tillgång till hela hans rikedom som i dagsläget ligger på 125 miljoner pund, motsvarande drygt 1 515 miljoner svenska kronor.

– Jag vill inte lämna stora summor till nästa generation. Jag tycker att arv är rätt så osmakligt. Min filosofi är att göra av med det eller ge bort det innan du dör, säger Daniel Craig i en intervju med Saga magazine, rapportera Female First.

Skådespelaren har två barn – dottern Ella, 28, med exfrun Fiona Loudon och en tvååring tillsammans med nuvarande hustrun Rachel Weisz.

Redo att lämna 007: ”Låt oss gå vidare”

Daniel Craig är aktuell med den nya James Bond-filmen ”No time to die” som var planerad att ha premiär i april – men till följd av coronakrisen har premiären skjutits upp till november.

Den rekorddyra James Bond-filmen, vars budget ligger på 250 miljoner dollar enligt Hollywood reporter, är historisk i 007-sammanhang. Denna film kommer också att bli Daniel Craigs sista som James Bond. 

Han har tidigare talat ut om sina känslor inför att lämna karaktären bakom sig, och uppgav då att han är redo för det. Samtidigt berättade han att han hade känt annorlunda om han lämnat 007 redan efter förra filmen ”Spectre” som kom ut 2015 – vilket var Daniel Craigs ursprungsplan.

– Jag är OK. Jag tror inte att jag skulle ha varit det om jag bara hade gjort den förra filmen, och det skulle varit det. Men det här, känner jag... nu kör vi. Låt oss gå vidare. Jag är okej, sa Daniel Craig då, skriver Female First.


Så blir den 25:e James Bond-filmen:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.