Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatans reaktion på nya biofilmen – mötet i LA

Regissören Jens Sjögren berättar om mötet med Zlatan i Los Angeles.
Foto: Stefano Costantino / MEGA / TT NYHETSBYRÅN
Jens Sjögren och David Lagercrantz som både har porträtterat fotbollsgiganten Zlatan Ibrahimovics liv.
Foto: ANDREAS GODWIN / NORDISK FILM
Zlatan Ibrahimovic gav Jens Sjögren sitt fulla förtroende att skapa filmen om honom.
Foto: NICOLò CAMPO / NICOLò CAMPO/SIPA USA SIPA USA
Jens Sjögren tillsammans med skådespelarna Dominic Bajraktari Andersson och Granit Rushiti som båda spelar Zlatan Ibrahimovic. Här på Roms filmfestival förra året.
Foto: Stefano Costantino / MEGA / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Jens Sjögren är aktuell med filmatiseringen ”Jag är Zlatan” om fotbollsproffsets liv.

För Expressen berättar regissören om deras första möte, och vad Ibrahimovic själv tycker om filmen.

– Han älskade hur fotbollen hade porträtterats. Att jag gjorde den väldigt skitig och punkig, och att det kändes svårt att spela fotboll, säger Sjögren.

Filmen ”Jag är Zlatan” om fotbollsproffset Zlatan Ibrahimovic, 40, liv har biopremiär den 18:e mars efter att ha blivit framflyttad två gånger på grund av pandemin.

Dramafilmen om fotbollsproffsets uppväxt i Rosengård till att bli den mest eftertraktade fotbollsspelarna i världen, bygger på självbiografin ”Jag är Zlatan Ibrahimovic” skriven av författaren David Lagercrantz, 59.

Bakom filmatiseringen står skådespelaren och filmmakaren Jens Sjögren, 45. För Expressen berättar han om sitt första möte med Zlatan.

– Vi hade ett klassiskt ”meet and greet” i Los Angeles där vi träffades för första gången och pratade privata grejer och fick en jättefin kontakt, säger han.

Zlatan gav snabbt regissören sitt fulla förtroende att göra filmen om honom, berättar Sjögren.

– Jag berättade vad jag hade för syn på historien och hur jag tyckte att den skulle berättas. Det kändes samstämmigt och han sa: ”Jens, jag kommer inte lägga mig i hur du gör din film. Du kommer inte lägga dig i hur jag spelar fotboll, eller hur?”.

– Och sen tittade han på mig så där som bara han kan göra, och jag bara: ”Nej, det kommer jag verkligen aldrig göra”.

Zlatans reaktion på filmen

Längs vägen har fotbollsspelaren flikat in med egna funderingar och idéer. Jens Sjögren beskriver Zlatan som en ”jäkla historieberättare”.

– För mig var det otroligt kul att se honom berätta. Titta på hans kropp och hur han upplever sorg, glädje, smärta och så där.

Eftersom Jens Sjögren fick fria tyglar var han också nervös över vad Zlatan skulle tycka om slutresultatet.

– Men han tyckte väldigt, väldigt mycket om det han såg. Så det är väl utan tvekan en av de lyckligaste stunderna i mitt yrkesliv om inte det finaste faktiskt, säger han och tillägger:

– Jag tror att det viktigaste för honom var att det kändes ärligt, och han älskade hur fotbollen hade porträtterats. Att jag gjorde den väldigt skitig och punkig, och att det kändes svårt att spela fotboll. Det gillade han.

Så bra är uppföljaren till ”How I met your mother”: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.