Rapparen G-Eazy straffas efter krogbråk i Stockholm – får betala böter

Den amerikanska rapartisten Gerald Earl Gillum, mer känd som G-Eazy, greps efter bråk på en nattklubb i Stockholm.
Foto: KM/FAMEFLYNET PICTURES / STELLA PICTURES
Nu pågår rättegången mot G-Eazy.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
G-Eazy.
Foto: Instagram
G-Eazy.
Foto: Instagram.
G-Eazy.
Foto: JERRY PEREZJERRY PEREZ, PACIFI / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS
G-Eazy.
Foto: BLW, PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS
1 / 7

Han misshandlade en krogvakt och hade kokain i fickan.

Nu straffas den amerikanska rapartisten Gerald Earl Gillum, mer känd som G-Eazy, med böter på 80 000 kronor och villkorlig dom efter festkvällen.

Beskedet innebär att stjärnan kan fortsätta sin pågående turné. 

Det var natten till torsdagen som den amerikanske rapartisten besökte vip-avdelningen på den populära nattklubben Solidaritet i centrala Stockholm efter att han spelat på en konsert i Annexet.

Men nattklubbskvällen slutade i stället med att G-Eazy greps av svensk polis misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott.

På fredagen hölls en kombinerad häktesförhandling och rättegång mot stjärnan i Stockholms tingsrätt. Domen meddelades vid 17-tiden på eftermiddagen och blev villkorlig och böter på 80 000 kronor samt ett skadestånd på 6500 kronor till den misshandlade ordningsvakten och 800 kronor till brottsofferjouren. 

Rapartisten försattes samtidigt på fri fot och kan därmed fortsätta till norska Stavanger där han uppträder under fredagskvällen.


LÄS MER: Stjärnan erkänner brott efter nattklubbsbråket


Hittade kokain i fickan

G-Eazy beskrev under rättegången hur han tog några öl med sitt sällskap på Solidaritet när en okänd person kom fram och började fotografera honom. När stjärnan bad personen att sluta blev situationen snabbt aggressiv och ordningsvakter och polis tillkallades.

Åklagare Carl Mellberg berättade samtidigt hur polisen hittat kokain i Gerald Earl Gillums vänstra ficka samt att de anträffade ytterligare kokain när stjärnan senare fördes in på polisstationen.

Därefter följde en detaljerad redogörelse för hur G-Eazy misshandlade en av de ordningsvakter som försökte lugna ner stjärnan i samband med att ett bråk uppstod på nattklubben.

– Jag lägger min hand på honom för att få hans uppmärksamhet. Han blir aggressiv mot mig. Jag har svårt att se att han inte förstod att jag var vakt, säger den misshandlade vakten under förhandlingen.


LÄS MER: Här grips stjärnan – efter bråk i Stockholm 


G-Eazy: Jag är ångerfull

Han fortsätter:

– Jag knuffar honom i brösten för att skapa avstånd. Han slår mig hårt över vänster ögonbryn, det svartnar. Jag får tre slag till. När jag vaknar till ligger han över mig. Jag försöker kontrollera hans armar. Vid något tillfälle får jag tag i hals och huvud. Han flaxar med armarna, skriker. De går inte få på honom handfängsel.

Mannen har jobbat som ordningsvakt i fyra år. Han beskriver hur han fortfarande har ont i huvudet samt i käken efter misshandeln:

– Jag skulle säga att det är det värsta jag varit med om.

G-Eazy har erkänt de tre brott han är misstänkt för och uppger att han ångrar sig.

– Jag är ohyggligt ångerfull och vill be om ursäkt. Det här är mitt första bråk sedan jag var liten, säger han under rättegången.

Om G-Eazy döms för brotten riskerar han att tvingas ställa in de 28 konserter som återstår på turnén.

– Om jag blir tvungen att ställa in kommer jag bli stämd. Finns stor sannolikhet att jag då får stå för alla kostnader.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.