Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Playboy-modellens förvandling i hemlighet

Nu vågar hon visa de hemliga bilderna.
Jessica Landon i dag – fem år efter att helvetet tog slut. Foto: Instagram

Jessica Landon ”levde drömmen” och hängde med Playboyikonen Hugh Hefner.

Men med åren blev modellen alkoholist och tappade greppet om tillvaron.

Vid en tidpunkt låg hon i sin egen urin och avföring i en månad.

Nu är hon redo att berätta om hur hon lyckades överleva det hon själv beskriver som ”ett helvete”.

Modellen Jessica Landon flyttade till Hollywood som 19-åring.

Hon tycktes leva livet när hon festade med Hugh Hefner i hans Playboypalats och samtidigt försökte sig på livet som skådespelare.

– Vid tidpunkten trodde jag att jag levde drömmen, säger Jessica Landon till brittiska Daily Mail.

Jessica Landon med Hugh Hefner och hans andra flickvänner. Foto: Instagram

Drömmen till trots mådde Jessica Landon inte bra inombords. Som barn utsattes hon för sexuella övergrepp av en barnvakt och upplevelserna och minnena levde kvar.

Då vände hon sig till alkoholen.

– När jag tittar tillbaka ser jag att jag ständigt försökte fylla ett tomrum med saker som alkohol, kärlek och mat, säger modellen.

Som till slut utvecklade alkoholism.

– Jag var en alkoholist som var ”i garderoben”, och ibland bokstavligen, redan från början. Som sällan drack offentligt eller vid fester, utan i hemlighet.

Vodka i vattenflaskan

Vid 26 års ålder var Jessica Landon, som hon själv beskriver det, ”a 24-hour-a-day vodka drinker” – en person som mer eller mindre drack vodka dygnet runt.

– Jag hade vodka i en vattenflaska bredvid sängen som jag kunde dricka om jag sov för länge eller fick abstinens. Jag kräktes blod regelbundet. Det blev ett levande helvete, säger Jessica Landon till Daily Mail.

Jessica Landon på sjukhuset 2014. Foto: Instagram

Ungefär där och då insåg också modellen att hon kommer att dö om hon fortsätter att leva som hon gjorde. Men hon fortsatte.

– Jag hade skapat mitt eget fängelse. Ingen i mitt liv visste hur illa det var. Jag var rädd för att vara ärlig om hur allvarligt mitt drickande var, så jag höll det hemligt under en väldigt lång tid, säger Jessica Landon till Daily Mail.

Ringde sitt ex

Under en period var Jessica Landon även hemlös och bodde i källaren hos en främling. En dag ramlade hon och slog i huvudet så pass allvarligt att det krävdes en akut hjärnoperation.

I stället för att återhämta sig efter operationen började Jessica Landon att dricka ännu mer medan hon bodde hos en vän. Droppe för droppe närmare döden.

– Jag låg på hans golv och drack mig nästan till döds. Jag var inte ens kapabel att ta mig upp till toaletten för att jag var så svag. Så jag låg där och urinerade och bajsade på mig själv på ett och samma ställe i över en månad, säger Jessica Landon till Daily Mail.

– Syran från mitt uran började fräta sönder skinnet på höften, vilket slutade med att jag fick en blodinfektion. Jag visste att jag höll på att dö och blev desperat. Jag ringde ett ex och bad om hjälp. Tack Gud att han dök upp morgonen efter med en ambulans, fortsätter hon.

Jessica Landon tillbringade en månad på sjukhus. Hon gick på avvänjning och kom till insikt. Det visade sig att det skulle fungera och vändningen kom till slut.

Från sjukhuset 2014. Foto: Instagram

Förändringen

I dag är den före detta Playboy-modellen helt nykter och har så varit i fem år.

Tittar man på bilder från sjukhuset och jämför med nu är det tydligt att Jessica Landon har lyckats återhämta sig fysiskt.

Men även psykiskt, enligt henne själv.

Hon är 37 år gammal och arbetar som coach åt människor som har levt med alkoholism och hjälper dem att hålla sig nyktra.

https://www.instagram.com/p/By5no-LHTbI/https://www.instagram.com/p/BzlWc_wHF13/

I december väntar hon och pojkvännen Matthew tillökning i form av en son.

– Jag är inte stolt över mitt förflutna. Faktum är att jag faktiskt är generad och skäms över det liv som jag en gång levde, säger Jessica Landon till Daily Mail, och fortsätter:

– Varje dag flyttar unga tjejer till Los Angeles i jakt efter ett glittrande, lyxigt liv i Hollywood, i tron om att de kommer att vara gladare, mer fulländade och nå framgång.

Men verkligheten är ofta något helt annat.

– Verkligheten är att Hollywood är fullt av osäkra och förlorade människor som är på en evig jakt efter något ”mer” men som paradoxalt nog leder till att de känner sig ännu ”mindre” som människor, säger Jessica Landon till Daily Mail.