Överlevde flygkrasch – nu gör hon succé i tv

Kechi Okwuchi överlevde en flyplanskrasch 2005 som tog 107 liv.
Foto: "America's got talent: The champions"
Simon Cowell säger att Kechi Okwuchi definierar vad en vinnare är.
Foto: "America's got talent: The champions"
Både juryn och publiken var tagna av Kechi Okwuchis framträdande.
Foto: "America's got talent: The champions"
Kechi Okwuchi gick direkt vidare till final efter sin version av Calum Scotts "You are the reason".
Foto: "America's got talent: The champions"
I programmet "America's got talent: the champions" får tidigare vinnare, finalister och andra välkända talanger från tidigare säsonger en andra chans.
Foto: "America's got talent: The champions"
Med sin version av Calum Scotts "You are the reason" berörde Kechi Okwuchi hela rummet.
Foto: "America's got talent: The champions"
Kechi Okwuchi tog sig direkt till final i "America's got talent: the champion".
1 / 7

Sångerskan Kechi Okwuchi överlevde flygplanskraschen som tog 107 liv.

Nu får hon hela publiken att häpna med sin sång, och skickas direkt till final i "America's got talent: The champions".

– Om man ska ge någon en andra chans, ge den till henne, säger Simon Cowell till People.

Sångerskan Kechi Okwuchi, 28, var en av de två överlevande i en flygkrasch 2005, där planet tvingades nödlanda vid flygplatsen Port Harcourt och tog 107 liv, skriver People.

Hon har blivit en inspiration för många när hon år 2017 kom till final i "America's got talent" och berörde många både med sin historia och sångröst. 

Nu medverkar hon i det nya programmet "America's got talent: The champions", där vinnare, finalister och andra framgångsrika talanger från tidigare säsonger tävlar mot varandra för att bli den ultimata vinnaren. Får publiken att häpna

Med sin kraftfulla version av Calum Scotts låt "You are the reason" fick hon hela rummet att häpna, skriver People. Däribland även, den annars ofta så kritiska, jurymedlemmen Simon Cowell som valde att trycka på guldknappen, och skicka Kechi direkt till final.

– Hennes historia är verkligen förstärkande. Jag har alltid tyckt att hon sammanfattar idén av vad programmet handlar om. Om man ska ge någon en andra chans, ge den till henne, säger Simon Cowell till People.

Cowell beskriver att valet att trycka på guldknappen kom instinktivt och en följd av känslan i rummet. Han berättar för People att när man spelar in live som de gör så känner man av energin från publiken. Därför behövde han inte tänka, det var bara instinktivt.

Leva fullt ut

Han beskriver Kechi Okwuchi som en fantastisk person och menar att det är förvånansvärt att se hur hennes självförtroende vuxit och hur hon utvecklats av programmet.

– Det var ett speciellt ögonblick för henne och jag tycker att hon definierar vad en vinnare är, säger Simon Cowell. 

När hon förstod att Cowell valt att trycka på guldknappen och skicka henne till final bröt Kechi Okwuchi ihop i tårar. Hon säger, enligt People, att hennes medverkan i sin säsong av "America's got talent" visade henne att det finns ett liv efter brännskadorna, och att hon vill leva på ett sätt som gör att de som omkom i olyckan skulle vara stolta över henne. Hon förklarar att hon känner att hon är skyldig de barn som inte överlevde kraschen att leva fullt ut. Något som hon får chansen att göra i programmet.


https://www.youtube.com/watch?v=JEq0vuqXDco

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.