Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nahid slår tillbaka mot Anders efter ”23 andra kvinnor”-kritiken

Nahid Persson och Anders Rosén.
Nahid Persson och Anders Rosén på galapremiären av ”Anders, jag och hans 23 andra kvinnor”.Foto: /IBL / /IBL
Anders Rosén och Nahid Persson.

Anders Rosén är missnöjd med hur han framställs i dokumentärfilmen ”Anders, jag och hans 23 andra kvinnor”.

Men enligt exflickvännen Nahid Persson har Anders Rosén fått se och godkänna allt material innan den visades på bio och tv.

– Han har varit med under hela processen, säger hon.

Dokumentärfilmaren Nahid Persson, 58, blev kär i tennisproffset Anders Rosén, 50, som hon träffade på Tinder. Men det visade sig att Anders Rosén dejtade 23 andra kvinnor samtidigt och Nahid Persson beslutade sig för att göra en dokumentärfilm om det. ”Anders, jag och hans 23 andra kvinnor” hade premiär 2018 och visades nyligen på SVT.

Nahid Persson berättar att responsen kring filmen har varit överväldigande.

– Det har varit över förväntan, men också väldigt ledsamt att höra hur många kvinnor som ser exakt samma mönster hos sina män. Jag har fått tusentals mejl. Många känner skam, tyvärr. 

Hur har relationen med Anders påverkat dig?

– Trots att jag är stark i mig själv så tror jag på den som visar sin kärlek i ord och handling. Han var duktig på att läsa av mig och veta vad jag brinner för och bekräfta just de sakerna hos mig. Man blir vaksam och måste vara försiktig. 

– Jag kom undan helskinnad, i dag mår jag jättebra. Jag är inte som Anders som behöver jaga efter nästa för att känna sig hel. Just nu är jobbet min stora kärlek.

 

 

Nahid Persson: ”Han godkände filmen”

Du hade aldrig några betänkligheter kring att skildra detta?

– Inte så länge han själv godkände det. Samtidigt har jag tagit bort vissa saker som han själv har velat. Han har varit med under hela processen.

Anders Rosén uttrycker i en intervju med Expressen missnöje med hur han framställs i filmen. 

– Jag har blivit uthängd, felaktigt dömd och varit väldigt ledsen, säger han. 

Men enligt Nahid Persson har Anders Rosén fått se och godkänna allt material.

– Projektledaren på SVT hade kontinuerlig kontakt och träffade Anders flera gånger. Anders fick se filmen tillsammans med oss innan biopremiären. Hans reaktion var: ”Tack för att du skonade mig” – han syftade på allt material som jag inte använde i filmen. Han själv gick på galapremiären med 200 vänner och släktingar. Innan tv-visningen fick han se filmen igen. Han har fått tala om ifall något inte var bra, säger hon.

Nahid Persson: ”Det gick överstyr”

Kärleksrelationen mellan Anders Rosén och Nahid Persson är över sedan ett år. Men de har haft viss kontakt kring filmen.

– Vi hade nyligen kontakt ,men det gick över styr. Han sa: “Jag älskar dig och vill dela mitt liv med dig”. Trots att jag bad honom att kontakta mig bara om det gäller filmen så slutade han inte skriva kärleksbrev eller ringa mitt i natten. Efter många telefonsamtal från Anders så blockerade jag honom. Sista samtalet var han arg. Han har inte har kontroll över mig och har svårt att förstå mitt nej, säger Persson.

 

 

Vill upplysa andra

Anders Rosén uppger att han efter filmen har kontaktats av 900 kvinnor som vill dejta honom.

Nahid Persson menar att hennes syfte med filmen är hjälpa andra kvinnor att genomskåda vissa mäns beteenden och bespara sig själva smärta.

– Med min film har jag gjort mitt för att få kvinnor att öppna ögonen och vara försiktiga, säger hon.

”Anders, jag och hans 23 andra kvinnor” finns tillgänglig på SVT Play. 

Nahid Persson har tidigare gjort flera prisbelönade dokumentärer. ”Prostitutionen bakom slöjan” fick en Guldbagge och nominerades för en Emmy.