Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Michael rasade i vikt – har gått upp allt igen

Michael Sjögren var en av finalisterna i "Biggest loser" 2012. Foto: TV4
Då gick han ner 71 kilo – nu har han gått upp allt igen. Foto: TV4
Där stod det klart att Michael gått ner 71 kilo under sin resa i programmet. Från en startvikt på 153 kilo ner till en slutvikt på 82 kilo i finalen. Foto: TV4

Michael Sjögren var en av finalisterna i "Biggest loser" 2012.

Då gick han ner 71 kilo – nu har han gått upp allt igen.

– Jag har stängt av allt och alla från mitt liv i stort sett, för att undvika att påminnas, berättar han i "Biggest loser – vad hände sen?". 

 

Michael Sjögren var en av de som gjorde succé i "Biggest loser" när han var med.

Sjögren gick ner flera kilo varje vecka och tog sig till slut hela vägen till final.

Där stod det klart att Michael gått ner 71 kilo under sin resa i programmet. Från en startvikt på 153 kilo ner till en slutvikt på 82 kilo i finalen.

Michael Sjögren var med i programmet år 2012.

I går, under torsdagen, sändes programmet "Biggest loser – vad hände sen?", där programledaren Anna Brolin bjöd in flera av deltagarna som varit med under årens lopp, för att se hur det gick för alla efter att de lämnat tävlingen.

När Michael Sjögren kommer in i tv-studion står det klart att han gått upp väldigt många kilon igen, och publiken blir rejält överraskade. 

Michael Sjögren: "Det är fruktansvärt"

För Aftonbladet berättar Michael Sjögren att han i dag väger dubbelt så mycket som han gjorde i finalen. 

– Det är fruktansvärt, skittråkigt, säger han i programmet.

Anna Brolin frågar vad som varit jobbigast. 

– Den vägen jag gick och den vägen jag har gått efter det. Man blir deppig helt enkelt, att se det.

Michael Sjögren fortsätter berätta:

– Jag var inte beredd på vad som hände efter resan. Första veckan gick jag väl upp 15 kilo. Det gick fort, det tråkigaste av allt var att jag fick körtelfeber och kunde inte träna alls. Då fick man panik och började banta ännu hårdare och gå ner i kalorier. Då ställde sig kroppen i försvar, och då gick jag upp ännu mer.

Michael Sjögren gick upp alla kilon efter Biggest loser

Michael Sjögren börjar nästan gråta när han får se klipp från sin medverkan i finalen av "Biggest loser". 

– Det är känsligt. Speciellt när man tittar på det där. Jag har ju stängt av allt och alla från mitt liv i stort sett, för att undvika att påminnas.

Sjögren berättar vidare att det stora problemet för honom låg i hans beteende, att han tröstäter när han mår dåligt. Något som aldrig åtgärdades under "Biggest loser", trots att han gick ner så mycket i vikt.

– När man tycker synd om sig själv eller mår dåligt, så tar man till det som gör att man får en positiv känsla. När man har ätit så mår man bra en kort stund, sen mår man dåligt igen. Och då börjar det om.

"Att bara sitta här är det värsta jag gjort på sex år"

Michael Sjögren säger att han har dragit sig undan sedan viktuppgången. Och att det var ett väldigt tufft beslut att ställa upp och medverka i "Biggest loser – vad hände sen?".

– Jag har ju stängt av allt och alla från mitt liv i stort sett, för att undvika att påminnas, säger han och fortsätter:

– Att bara sitta här är det värsta jag gjort på sex år. Men jag bjuder på det, och försöker ta lärdom och se om jag kan inspirera mig själv att göra något åt det.