Magnus Lindberg från Grymlings hastigt död

Mikael Lindberg var musiker i Landslaget och Grymlings. Han hade också en lång solokarriär.
Foto: STEFAN HYTTFORS
Grymlings med Magnus Lindberg (andra personen från vänster).
Foto: SÖREN ANDERSSON

Magnus Lindberg har dött efter en kort tids sjukdom och sörjs nu av familj, vänner och musikerbranschen.

Musikern, bland annat känd från Grymlings, somnade in i hemmet i sin hustrus armar under tisdagen.

– Magnus har fått vara hemma hela tiden, där han har velat vara, säger hans fru Larissa Lindberg.

Musikern Magnus Lindberg har hastigt gått bort efter en kort tids sjukdom. Han blev 66 år.

Det bekräftas av hans hustru Larissa Lindberg, som berättar att maken sökte läkarvård för en månad sedan på grund av smärtor i ryggen. Då kom beskedet att han drabbats av cancer. 

– Jag tvingade upp min man för ganska exakt en månad sedan för att han hade ont i ryggen. Det visade sig att han hade cancer i hela kroppen, säger Larissa Lindberg.

Larissa Lindberg berättar att hennes make avled i hemmet under tisdagen.

– Magnus har fått vara hemma hela tiden, där han har velat vara. Han var en underbar människa, som inte bara kommer vara en saknad make utan också styvpappa, säger hon.

För Aftonbladet berättar hustrun att Magnus Lindberg somnade in i hennes armar.

Sörjs av musikerkolleger

Magnus Lindberg är känd som musiker i Landslaget och Grymlings, men hade också en lång solokarriär. Hans sista album, ”Magnus Lindbergs Skörd”, kom 2018.

I Grymlings sjöng han och spelade munspel. Bandet bildades sommaren 1990 och bestod av Mikael Rickfors, Göran Lagerberg och Pugh Rogefeldt – som senare ersattes av Mats Ronander. Supergruppen spelade in på Mikael Rickfors gård Grymlings på Gotland och upplöstes 2005 efter tre framgångsrika skivor.

Musikbranschen sörjer nu en omtyckt vän och kollega. För många kommer beskedet som en chock.

– Det är sorgligt och svårt att smälta in. Han var en verkligen en fin kille med ett stort hjärta, säger Mikael Rickfors.

– Jag visste att han varit sjuk, men inte att det var så illa. Jag beklagar det, det är väldigt ledsamt att höra, säger Mats Ronander.

– Jag är chockad, det kom väldigt plötsligt. Hos mig flyter han stilla i minnenas flod, säger Pugh Rogefeldt.

Fanns planer på återförening med Grymlings

Enligt Pugh Rogefeldt har det genom åren förts samtal om en återförening med Grymlings. Men efter beskedet om Magnus Lindbergs bortgång ser han det inte längre som möjligt. 

– Grymlings kommer aldrig mer att återuppstå utan Magnus Lindberg. Han var en oerhört viktig hörnsten i bandet, en fantastisk låtskrivare. Genom åren har vi pratat fram och tillbaka om att återförenas. Nu är det för sent, säger Pugh Rogefeldt.

Mauro Scocco har publicerat en bild av honom och Magnus Lindberg på Twitter och skrivit: ”Vila i frid Magnus” tillsammans med ett hjärta.

https://twitter.com/MisterMareng/status/1100502713392091136

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.