Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Liamoo vågade inte se folk i ögonen – nu gör han succé i Mello

Liamoo är en av finalisterna i Melodifestivalen 2018Foto: MIKAEL PERSSON / MIKAEL PERSSON/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Efter succén med låten "Last Breath" blev han en publikfavorit.Foto: OLLE SPORRONG

Liam "Liamoo" Cacatian vann Idol 2016, och nu gör han succé i Melodifestivalen.

Men att kunna stå på scen inför mijontals tittare har inte alltid varit en självklarhet.

– Jag kunde inte ens titta människor i ögonen när jag pratade, avslöjade han i intervjun innan han kom upp på scen.

Per Liam Pablito Cacatian Thomassen, även känd under artistnamnet Liamoo, gick vidare direkt till final från deltävlingen i Göteborg. Efter succén med låten "Last Breath"  blev han en publikfavorit, och flera vadslagningsfirmor menar att han har god chans att vinna tävlingen.

Men för några år sedan var inte hans karriär lika självklar. Under lördagens final berättade Liamoo om de problem han haft att se folk i ögonen i yngre dagar.

– Jag kunde inte ens titta människor i ögonen när jag pratade, och jag pratade inte så mycket, säger Liamoo i förintervjun till sitt bidrag.

”Känns tryggt”

Efter deltävlingen i Göteborg berättade Liamoo att adrenalinet var på topp när han fick de goda nyheterna att han gått vidare direkt till final.

– Det kändes väldigt tryggt att köra på hemmaplan. Och det kändes som att Sverige uppskattade det jag gjorde, sade han då.

Foto: OLLE SPORRONG

Efter att han framfört sitt bidrag under finalkvällen fick han beröm av programledaren David Lindgren.

– Tack Liamoo. Jag gillade dig, och publiken gillade dig, sade han för att ge lite moraliskt stöd.

Låtskrivarna bakom Liamoos låt, förutom han själv, är Morten Thorhauge, Peter Bjørnskov och Lene Dissing.

20-åringen som är både rappare och sångare inom genren pop, hiphop och R&B, föddes i Lidköping och är uppvuxen i Backa och Guldheden.

Finalen av Melodifestivalen avgörs i Friends arena i Solna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.