Liamoo är en av finalisterna i Melodifestivalen 2018 Foto: MIKAEL PERSSON / MIKAEL PERSSON/STELLA PICTURES STELLA PICTURESLiamoo är en av finalisterna i Melodifestivalen 2018 Foto: MIKAEL PERSSON / MIKAEL PERSSON/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Liamoo är en av finalisterna i Melodifestivalen 2018 Foto: MIKAEL PERSSON / MIKAEL PERSSON/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Efter succén med låten "Last Breath" blev han en publikfavorit. Foto: OLLE SPORRONGEfter succén med låten "Last Breath" blev han en publikfavorit. Foto: OLLE SPORRONG
Efter succén med låten "Last Breath" blev han en publikfavorit. Foto: OLLE SPORRONG

Liamoo vågade inte se folk i ögonen – nu gör han succé i Mello

Publicerad

Liam "Liamoo" Cacatian vann Idol 2016, och nu gör han succé i Melodifestivalen.

Men att kunna stå på scen inför mijontals tittare har inte alltid varit en självklarhet.

– Jag kunde inte ens titta människor i ögonen när jag pratade, avslöjade han i intervjun innan han kom upp på scen.

Per Liam Pablito Cacatian Thomassen, även känd under artistnamnet Liamoo, gick vidare direkt till final från deltävlingen i Göteborg. Efter succén med låten "Last Breath"  blev han en publikfavorit, och flera vadslagningsfirmor menar att han har god chans att vinna tävlingen.

Men för några år sedan var inte hans karriär lika självklar. Under lördagens final berättade Liamoo om de problem han haft att se folk i ögonen i yngre dagar.

– Jag kunde inte ens titta människor i ögonen när jag pratade, och jag pratade inte så mycket, säger Liamoo i förintervjun till sitt bidrag.

”Känns tryggt”

Efter deltävlingen i Göteborg berättade Liamoo att adrenalinet var på topp när han fick de goda nyheterna att han gått vidare direkt till final.

– Det kändes väldigt tryggt att köra på hemmaplan. Och det kändes som att Sverige uppskattade det jag gjorde, sade han då.

Foto: OLLE SPORRONG

Efter att han framfört sitt bidrag under finalkvällen fick han beröm av programledaren David Lindgren.

– Tack Liamoo. Jag gillade dig, och publiken gillade dig, sade han för att ge lite moraliskt stöd.

Låtskrivarna bakom Liamoos låt, förutom han själv, är Morten Thorhauge, Peter Bjørnskov och Lene Dissing.

20-åringen som är både rappare och sångare inom genren pop, hiphop och R&B, föddes i Lidköping och är uppvuxen i Backa och Guldheden.

Finalen av Melodifestivalen avgörs i Friends arena i Solna.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag