Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Känd artist åtalas för drogpåverkad bilfärd

Genrebild.

Artisten är en av de mest spelade på Spotify.

Nyligen åtalades han för ringa narkotikabrott. Men i samma ärende finns ett åtal om rattfylleri, grov olovlig körning och ytterligare ett ringa narkotikabrott.

– Att stå i orten eller på Söder och röka hasch är inget för mig, berättade han i förhör. 

I juni stoppades den prisade rapparen – som har miljontals lyssningar på sina låtar på Spotify – på en gata i Stockholm, då han var ute med några vänner. Det ska då ha ”luktat kraftigt av cannabis kring killarna”.

En analys visade att han hade narkotika i kroppen, och han åtalades för ringa narkotikabrott. 

Polisjakt efter rapparen

Och i samma ärende finns ytterligare ett åtal mot rapparen. I slutet av december uppmärksammade en polispatrull hur en bil i Stockholmsområdet kördes i hög fart. Polisen tog upp jakten, och bilen svängde av.

Då polisen fick stopp på bilen satt ingen bakom ratten, men rapparen satt i baksätet. Han hade ”ett stressat uttryck” och ”uppspärrade ögon”, enligt polisen.

I samma bil fanns två kvinnor, men de misstänktes inte för något brott.

I förhör berättade rapparen att han nyligen hade använt narkotika, men att han hade gjort det i Christiania i Köpenhamn. 

Rapparen: Får dagliga hot på Instagram

På polisens fråga varför han brukar narkotika, svarade han:

– Roligt, det är en rolig påverkan. Om man gör det på rätt sätt, till exempel om man åker till Christiania eller är på fest eller liknande. Men att stå i orten eller på Söder och röka hasch är inget för mig.

På polisens fråga om varför det fanns en skyddsväst i bagageluckan svarade artisten med att lyfta fram hur populär han är på streamingtjänster som Spotify, att han ”får hot” och ”självklart ska få vara lite säker”.

Han åtalades tidigare i år mot sitt nekande för ringa narkotikabrott, rattfylleri och grov olovlig körning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.