Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frias för rån mot Isabel Adrian – satt kvar i Jaguar

Nu frias en av de misstänkta männen för rånet på Isabel Adrian.Foto: OLLE SPORRONG
Isabel Adrian tillsammans med maken Steve Angello.Foto: Thomas / Expressen

Mannen dömdes av tingsrätten för att ha rånat Isabel Adrian i ett hotellgarage. Han medgav att han satt i den Jaguar som användes, men påstod att han inte deltog i rånet. 

Och nu frias mannen av hovrätten. 

Isabel Adrian är känd från TV3:s ”Svenska Hollywoodfruar” och är gift med dj-stjärnan Steve Angello.

En dag i början av förra året skulle hon köra ut från hotell Hiltons garage i Stockholm, då en Jaguar plötsligt blockerade utfarten. Flera personer rusade ut ur bilen och angrep henne. 

Försökte ta ring värd flera miljoner kronor

Hon blev hotad med pistol och blev slagen. Rånarna kom över smycken, armbandsur, kontanter, mobiltelefoner och en handväska till ett sammanlagt värde om cirka 750 000 kronor.

Dessutom försökte rånarna få av henne en ring värd flera miljoner kronor. 

Förra sommaren dömde hovrätten en 34-årig man till tre och ett halvt års fängelse för rån. Samtidigt frikändes två andra män.

Ytterligare en man – som är i 25-årsåldern – åtalades senare.

Mannen berättade i tingsrätten att han hade skulder och blev erbjuden ersättning för att utföra en stöld. Det handlade om att ”rycka ett smycke” från ”en förmögen kvinna”.
Han satt visserligen i Jaguaren under rånet, men klev inte ur utan ”fryste” då de andra började röra på sig. 

Advokaten: Han är nöjd

Tingsrätten gick dock på åklagarens linje och dömde mannen till tre och ett halvt års fängelse för rån. 

Domen överklagades, och nu frias han helt. 

Hovrätten skriver bland annat ”enbart det förhållande att NN befunnit sig i Jaguaren är inte tillräckligt för att han ska kunna fällas till ansvar för rån eller medhjälp till rån”. 

– Jag tycker hovrätten har kommit fram till helt rätt slutsats. Det var fyra personer i bilen. Tre klev ur men han satt kvar. Jag är nöjd och min klient är så klart också nöjd, säger advokat Robin Grönvall, som försvarar mannen. 

Hollywoodfrun var känslosam när hon vittnade efter det brutala pistolrånet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.