Foto: Thomas Engström
 Foto: Thomas Engström

– Det är ett sexkrig

Publicerad
LONDON. Eurovision Dance Contest i kväll blir ett "sexkrig".
Flera av dansarna medger att tar av sig kläderna för att vinna röster i kampen mot Martin och Cissi.
- Vi kör med glädje, garv och energi i stället, säger Martin Lidberg.
Eurovision Dance Contest i kväll är första försöket till en dansversion av schlager-EM. Men dansarna tävlar inte bara med passionerad dans, utan med sexiga kläder. Flera professionella danspar använder sex för att besegra ”Let’s dance”-vinnarna Martin Lidberg och Cissi Ehrling.

Kläderna åker

– Ju mer naket desto bättre, säger holländska dansösen Alexandra Matteman.
– Jag höll på att tappa min topp under generalrepetitionen. Förhoppningsvis händer det inte i programmet. Men jag skulle säkert vinna fler röster om det hände, säger Matteman.
Hennes partner Redmond Valk instämmer. De designade hennes kortkorta kjol i guld för att väcka uppmärksamhet.
– Det gäller att visa passion. Man kan säga att det är ett sexkrig.
Danska Camilla Dallerup tävlar för Storbritannien i en av tävlingens kortaste kjolar.
– Självklart tänker jag använda mina ben för att försöka vinna. Jag är modell för strumpbyxeföretag. Och de behövde inte ens retuschera mina ben för att de var så snygga.

”Kör med garv”

Martin och Cissi har en annan taktik.
– Vi kör med glädje, garv och energi i stället, säger Martin Lidberg.
– De professionella dansparen snöar in på fel saker och glömmer att ha skoj. De är som robotar med sina danssteg.
Flera dansare sliter av sina dansösers plagg för att väcka uppmärksamhet.
Sverige är det enda bidrag där kvinnan sliter av mannens kläder. Cissi drar av Martins tröja för att visa en mer transparent topp under.
– Det är Sverige det, säger Lidberg och skrattar.
– Det ska vara jämställdhet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag