Anders Bagge har gift sig med Johanna Lind

Anders Bagges och Johanna Linds fyra hundar medverkar på bröllopet.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Carolina Gynning fotade brudparet när de gick till altaret.
Foto: Instagram/Carolinagynning

Nu har "Idol"-profilen Anders Bagge gift sig med sin kärlek Johanna Lind.

Det romantiska bröllopet hölls på lördagseftermiddagen, och några av gästerna var Carolina Gynning och Jenny Strömstedt. 

– Jag har en cocktail av känslor som är fantastiska men också stressade och pressade, för det är mycket som händer på bröllopet, säger Anders Bagge innan bröllopet.

När Anders Bagge fick se sin brud gå upp för altargången brast han ut i tårar.

Det blev ett romantiskt sensommarbröllop för Idol-juryns Anders Bagge, 50, och skönhetsentreprenören Johanna Lind, 46. 

På lördagen skred paret upp längs altargången tillsammans i Eric Ericsonhallen, i Stockholm. 

https://www.instagram.com/p/Bm5r9rGnFlZ/?taken-by=kaspersen

– Om jag kunde sätta ord på hur stressad och nervös jag är. Det går inte att förklara riktigt. Jag är upprymd.. Jag har en cocktail av känslor som är fantastiska men också stressade och pressade, för det är mycket som händer på bröllopet. Det är lite hemligheter och saker för varandra, säger Anders Bagge innan bröllopet. 

Johanna Lind bar en lång vit bröllopsklänning med bara axlar, i händerna höll hon en stor bukett med röda rosor och håret hade en klassisk håruppsättning.

När bruden gick upp längs altargången brast Anders Bagge ut i tårar.

På bröllopet närvarade flera kända ansikten som Jenny Strömstedt, Kristin Kaspersen och Carolina Gynning. Brudtärna var Annika Ljungberg. 

Foto: Carolina Gynnings Instagram

Carola Häggkvist sjöng för brudparet under vigseln och paret höll varandra i händerna och dansade till Carolas skönsång. 

Även Anders Bagge sjöng för sin brud. Innan bröllopet var Bagge hemlighetsfull om huruvida han skulle sjunga.

– Det kommer jag inte att avslöja. Men jag vet att min fru vill att jag ska sjunga, sa han då.

"Kärlekens magi. Anders Bagge och Johanna Lind. All lycka till er gemensamma framtid", skriver Jenny Strömstedt på Instagram. 

https://www.instagram.com/p/Bm5kBJRjlJA/?taken-by=jennystromstedt

På bröllopet sjöng även tolvåriga sångerskan Victoria Rönnefall, som Anders Bagge har arbetat med sedan hon var nio år. 

– Hon sjunger det vackraste jag har hört. Så hon kommer sjunga i kyrkan och vi har ett hejdundrandes avslut efter vi har sagt ja. Men mer säger jag inte. 

Foto: Carolina Gynnings Instagram

Anders Bagge och Johanna Lind har tillsammans hundarna Iris, Sonja, Selma och Ebba. Även hundarna var med på bröllopet. I slutet av vigseln kom alla hundarna upp på en blomsterklädd scen och följde sedan brudparet ut. 

– Vi kan inte riktigt räkna bort dem för de är ju vår familj. Den enda i familjen som inte kommer vara med är katten. Vi såg inte riktigt att den kunde göra någonting, men jag hade gärna haft med mig den i kyrkan, sa Anders Bagge innan bröllopet.


Anders Bagge: "Jag ska gå ner på mina knän"

Men det romantiska bröllopet innehöll dock en lite annorlunda detalj - Anders Bagge bröt nämligen benet strax före midsommar och har fått tillbringa sommaren i rullstol.

Det var när han skulle visa ett fotbollstrick på en blöt gräsmatta som han föll så illa att benet gick av. 

Den senaste tiden har han fått gå iförd pjäxa för att stödja det skadade benet. Men nu kan han gå utan, däremot tvingas han dansa bröllopsvalsen iförd pjäxa.

– Jag ska gå ner på mina knän och så ska jag göra en snurr. Därför måste jag ha skon på mig. Men vi kommer öva bröllopsdansen ända in till tolvslaget inatt, säger Anders Bagge inför bröllopet. 

Anders Bagge är just nu aktuell som jurymedlem i TV4:s succéprogram "Idol" och har fullt upp med inspelning och att benet ska läka helt. Någon riktig smekmånad hinner paret därför inte med, förutom en kortare resa inom Norden i september.

 – Vi har bestämt att efter "Idol"-avslutet, antingen över jul eller i början av januari, då skulle vi kunna ta det. 

Foto: Carolina Gynnings instagram
https://www.instagram.com/p/Bm48hcrl_b5/?tagged=cirkusbaggehttps://www.instagram.com/p/Bm5wVxkgWIo/?taken-by=johannalindjlc
Carola sjöng på bröllopet
Foto: Tomas Kayas Instagram

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.