Bianca Ingrosso. Foto: SKÄRMDUMP / TV4Bianca Ingrosso. Foto: SKÄRMDUMP / TV4
Bianca Ingrosso.  Foto: SKÄRMDUMP / TV4
LaGaylia Frazer. Foto: TV4LaGaylia Frazer. Foto: TV4
LaGaylia Frazer.  Foto: TV4
Pappa Antonio Di Ponziano blev märkbart tagen av sin dotters sång. Foto: SKÄRMDUMP / TV4Pappa Antonio Di Ponziano blev märkbart tagen av sin dotters sång. Foto: SKÄRMDUMP / TV4
Pappa Antonio Di Ponziano blev märkbart tagen av sin dotters sång. Foto: SKÄRMDUMP / TV4
Sextonåriga Dao Molander Di Ponziano tog juryn med storm. Foto: SKÄRMDUMP / TV4Sextonåriga Dao Molander Di Ponziano tog juryn med storm. Foto: SKÄRMDUMP / TV4
Sextonåriga Dao Molander Di Ponziano tog juryn med storm. Foto: SKÄRMDUMP / TV4

16-åringen avslöjar hemligheten – om kända pappan som försvann

Publicerad

Hennes pappa var känd skådespelare som var med om tsunamin 2004.

I kväll övervann 16-åriga Dao Molander Di Ponziano scenskräcken i TV4:s "Talang" och berättade om den svåra tiden.

– Min pappa var väldigt sjuk efter tsunamin. Livet har inte alltid varit så lätt, säger hon i programmet om pappan som försvunnit från de stora scenerna. 

På fredagskvällen drar årets säsong av TV4:s "Talang" i gång.

Juryn, beståendes av LaGaylia Frazer, Bianca Ingrosso, Alexander Bard och David Batra bjuds på en känslosam resa mellan sång, dans- och humoristiska uppträdanden.

Ett av kvällens mest känslosamma ögonblick för juryn var när 16-åriga Dao Molander Di Ponziano äntrade scenen för att sjunga Coldplays monsterhit "Fix You".

– Jag är livrädd. Dödsnervös. Tänk om jag ramlar från scenkanten. Min scenskräck brukar ge mig jättemycket ångest. Jag inbillar mig själv att jag misslyckas, att jag inte är tillräcklig och att jag inte ens borde försöka, säger hon i programmet.

 

LÄS MER: Sprickan i "Talang" – efter Bards uttalande 

 

Pappan var med om tsunamin: "Splittrade familjen"

Daos pappa, Antonio Di Ponziano, är en känd skådespelare som synts i bland annat "Vendetta", "Skilda Världar" och SVT-serien "Storstad". 

2004 var han med om den svåra tsunamin i Sydostasien, och i programmet berättar Dao om att hon fann musiken i sorgen efter att pappan kommit hem.

Efter den tragiska händelsen har Ponziano inte medverkat i några större sammanhang. 2005 medverkade han i "Länge leve Lennart" och 2011 gjorde han en röst i "Bilar 2". 

– Pappa var med om tsunamin 2004. Han kom hem och var väldigt sjuk. Livet har inte alltid varit enkelt, men där hittade jag musiken och har alltid haft musiken i mitt liv. Den fick mig att alltid vara glad och alltid må bra, säger hon i programmet.

– När han kom hem var han inte stabil. Vem är det efter en tsunami? Men det gjorde väl att han blev sjuk och att vår familj splittrades ganska mycket. Det fanns inte så mycket tid och plats för mig. Då hade musiken alltid tid och plats för mig. Den gav mig all kärlek, fortsätter Dao Molander Di Ponziano.

Juryns tårar efter framträdandet

Under hennes framträdande har juryn svårt att hålla tårarna borta.

– Du gjorde allt perfekt. I kväll gjorde du allt perfekt, säger en tårögd Bianca Ingrosso.

– Jag har scenskräck och älskar att sjunga, men det är därför jag inte vågar gå in på en scen och sjunga. Det här är det jag drömmer om men som jag inte vågar. Vilken stjärna du är, fortsätter hon.

 

LÄS MER: TV4-chef försvarar beslutet om Bard

 

Även LaGayla Frazer har svårt att få fram orden.

– What the hell was that?! Du är sexton år och sjunger så mogna ord. Jag kände mig helt trygg när du sjöng dem. Det var så bra, säger hon.

"Talang" sänds fredagar 20.00 i TV4.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag