Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

16-åringen avslöjar hemligheten – om kända pappan som försvann

Bianca Ingrosso. Foto: SKÄRMDUMP / TV4
LaGaylia Frazer. Foto: TV4
Pappa Antonio Di Ponziano blev märkbart tagen av sin dotters sång. Foto: SKÄRMDUMP / TV4
Sextonåriga Dao Molander Di Ponziano tog juryn med storm. Foto: SKÄRMDUMP / TV4

Hennes pappa var känd skådespelare som var med om tsunamin 2004.

I kväll övervann 16-åriga Dao Molander Di Ponziano scenskräcken i TV4:s "Talang" och berättade om den svåra tiden.

– Min pappa var väldigt sjuk efter tsunamin. Livet har inte alltid varit så lätt, säger hon i programmet om pappan som försvunnit från de stora scenerna. 

På fredagskvällen drar årets säsong av TV4:s "Talang" i gång.

Juryn, beståendes av LaGaylia Frazer, Bianca Ingrosso, Alexander Bard och David Batra bjuds på en känslosam resa mellan sång, dans- och humoristiska uppträdanden.

Ett av kvällens mest känslosamma ögonblick för juryn var när 16-åriga Dao Molander Di Ponziano äntrade scenen för att sjunga Coldplays monsterhit "Fix You".

– Jag är livrädd. Dödsnervös. Tänk om jag ramlar från scenkanten. Min scenskräck brukar ge mig jättemycket ångest. Jag inbillar mig själv att jag misslyckas, att jag inte är tillräcklig och att jag inte ens borde försöka, säger hon i programmet.

 

LÄS MER: Sprickan i "Talang" – efter Bards uttalande 

 

Pappan var med om tsunamin: "Splittrade familjen"

Daos pappa, Antonio Di Ponziano, är en känd skådespelare som synts i bland annat "Vendetta", "Skilda Världar" och SVT-serien "Storstad". 

2004 var han med om den svåra tsunamin i Sydostasien, och i programmet berättar Dao om att hon fann musiken i sorgen efter att pappan kommit hem.

Efter den tragiska händelsen har Ponziano inte medverkat i några större sammanhang. 2005 medverkade han i "Länge leve Lennart" och 2011 gjorde han en röst i "Bilar 2". 

– Pappa var med om tsunamin 2004. Han kom hem och var väldigt sjuk. Livet har inte alltid varit enkelt, men där hittade jag musiken och har alltid haft musiken i mitt liv. Den fick mig att alltid vara glad och alltid må bra, säger hon i programmet.

– När han kom hem var han inte stabil. Vem är det efter en tsunami? Men det gjorde väl att han blev sjuk och att vår familj splittrades ganska mycket. Det fanns inte så mycket tid och plats för mig. Då hade musiken alltid tid och plats för mig. Den gav mig all kärlek, fortsätter Dao Molander Di Ponziano.

Juryns tårar efter framträdandet

Under hennes framträdande har juryn svårt att hålla tårarna borta.

– Du gjorde allt perfekt. I kväll gjorde du allt perfekt, säger en tårögd Bianca Ingrosso.

– Jag har scenskräck och älskar att sjunga, men det är därför jag inte vågar gå in på en scen och sjunga. Det här är det jag drömmer om men som jag inte vågar. Vilken stjärna du är, fortsätter hon.

 

LÄS MER: TV4-chef försvarar beslutet om Bard

 

Även LaGayla Frazer har svårt att få fram orden.

– What the hell was that?! Du är sexton år och sjunger så mogna ord. Jag kände mig helt trygg när du sjöng dem. Det var så bra, säger hon.

"Talang" sänds fredagar 20.00 i TV4.