Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 8 okt 2013 19:00

Vräkigaste bilen – nya Cadillac Escalade

1/8

2/8

3/8

4/8

5/8

6/8

7/8

8/8

Nu kommer en helt ny upplaga av världens vräkigaste suv. Vi pratar förstås om Cadillac Escalade – som har blivit lyxigare och fetare än någonsin.

Ny kaxig design, modernare motorteknik, mer lyx och högre säkerhet. Det är receptet på den helt nya generationen Cadillac Escalade. Och det är också det som enligt General Motors ska föra Cadillac Escalade till den absoluta toppen av lyxiga suvar.

Designen har blivit både tuffare och kantigare. Jättegrillen flankeras av led-strålkastare som ger fronten skarpt markerade hörn. Temat med avlånga vertikala led-lampor återkommer i akterns bakljus, och Cadillac-emblemet på bakluckan är upplyst när det är mörkt.

Aktiv brusreducering

Cadillac har ansträngt sig för att skapa en så trevlig miljö som möjligt i kupén. Interiören har genomgått ett rejält lyft med äkta trä och läder. Färden ska bli riktigt tyst tack vare bättre ljudisolering och aktiv brusreducering – högtalare släcker ut störande ljud med omvänd fas. Kylda, eller uppvärmda säten är standard i framsätet och på andra sätesraden. Escalade kan fås med upp till tre sätesrader och åtta platser. De bakre sätesraderna kan fällas helt platt för maximalt lastutrymme.

Cylinderavstängning

Lyxsuven finns med både två- och fyrhjulsdrift. Motoralternativet är ett enda: En 6,2-liters V8 på 420 hästkrafter. Cadillac avslöjar inga förbrukningssiffror, men att det blir törstigt kan vi räkna med – även om man trimmat förbrukningen till det bättre jämfört med äldre upplagor av bilen. Under låg belasting deaktiveras fyra av cylindrarna för att spara bränsle.

Vibrerande säten varnar

När det gäller säkerhet är nya Escalade utrustad med adaptiv farthållare med autobroms i lägre hastigheter, filbytesvarnare, döda vinkeln-varnare och en varnare för korsande trafik när man backar med bilen – där autobromsen fungerar som extra backup. I framsätet finns dessutom en mitt-airbag som ska ge extra skydd vid sidokrockar. Upptäcker bilen en fara framför eller bakom bilen börjar sätet att vibrera varnande.

Tidigt nästa år är det försäljningsstart för nya Escalade i USA, med Europa på tur senare under året.

Relaterat