Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Volvos syskonmärke visas om några dagar

Geely visar upp nya bilmärket Lynk & Co om några dagar.
Foto: Wu Wei / AP XINHUA
Den nya bilen delar plattform med kommande Volvo XC40. På bilden ser vi konceptbilen 40.1 som visades upp i våras.
Foto: Volvo

Om några dagar lanseras märket Lynk & Co – Geelys satsning i mellanklassen.

Enligt Autonews kommer det vid premiärvisningen visas upp en helt ny bil – den som gått kodnamnet L.

Allt om Bilar har tidigare skrivit om lanseringen den 20 oktober - och även om kodnamnet L – men Volvo Cars syskon Geely har inte skickat ut någon information om att det vid visningen ska visas upp en färdig bil. Snarare har det handlat om att presentera varumärket.

Nu skriver Autonews att det ändå kommer bli en riktig bilvisning när Lynk & Co lanseras.

Det nya märkets sajt – lynkco.com – delar internetregistrering och annat med Geely och CEVT (China Euro Vehicle Technology). Det senare är ett utvecklingsföretag som även jobbar med Volvo.

En satsning i mellanklassen

– Som ni sett på hemsidan för Lynk & Co så är CEVT företaget bakom sajten och det är inte någon hemlighet att det även utvecklar CMA-plattformen för Geely Auto, säger CEVT:s talesman Stefan Lundin.

Han vill inte berätta mer om vad eventet den 20 oktober exakt handlar om.

Lynk & Co:s nya bil - som haft kodnamnet L fram till nu – är en satsning i mellanklassen och väntas börja säljas på den tuffa, kinesiska marknaden med start någon gång nästa år. Först därefter ställs siktet in på Europa och USA.

– Att lansera ett helt nytt bilmärke kan kosta många miljarder kronor, säger James Chao, Asienchef på IHS Markit Automative, till Reuters.

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Annons: