ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Volvos nya modeller får Spotify-funktioner

Publicerad 22 feb 2016 14.28
Den nyligen presenterade Volvo V90 blir en av bilarna som får Spotify-funktionerna.

Den nyligen presenterade Volvo V90 blir en av bilarna som får Spotify-funktionerna.

Foto: Volvo

Volvo Cars blir den första biltillverkaren att integrera Spotifys strömmande musiktjänster globalt för de nyaste modellerna.

Först ut - under våren – är Volvo XC90, S90 samt V90.

Detta presenterades på Mobile World Conference i den spanska staden Barcelona.

Volvo Cars har arbetat nära tillsammans med Spotify. Integrationen tar till vara på Spotifys tjänster via den stora Ipad-liknande pekskärmen i nya Volvo XC90, S90 och V90. Det innebär att det inte längre är nödvändigt att använda sin mobiltelefon för att strömma musik under bilfärder.

– Alla som har använt Spotify vet hur bra det är - man har tillgång till sin favoritmusik hela tiden. Vi är väldigt stolta över vårt unika och användarvänliga gränssnitt för Spotify, säger Björn Annwall, global marknadsdirektör på Volvo Cars.

Kräver premium-prenumeration

Förutsättningen för att kunna använda Spotify-applikationen i bilarna är en Premium-prenumeration. En 30 dagars fri prova-på-period kommer att vara tillgänglig för dem som inte använt tjänsten tidigare. Applikationen kommer att vara åtkomlig för Volvoägare i alla länder där Spotify finns.

– Liksom tidigare kan man fortfarande spela musik från Spotify via appen man har på sin telefon, eller så amvänder man den nya integrerade

"i-bilen-appen". Den kommer att innehålla alla ens favoritspellistor, artister och album, säger Björn Annwall och fortsätter:

– Med Spotifys kapacitet att leverera extremt högkvalitativ strömning så har det aldrig funnits ett bättre tillfälle att få ut det mesta av Bowers & Wilkins ljudsystem. Det finns att få till Volvo XC90, S90 och V90.

Mobilen som fjärrkontroll

Möjligheten att strömma Spotify i Volvobilar via Bluetooth eller via Apple CarPlay finns kvar. Men den nya integrerade applikationen i Volvo Cars Sensus användargränssnitt i Volvo XC90, S90 och V90 ger, enligt Volvo Cars, en mycket rikare upplevelse och enklare sökfunktioner än vad den icke-integrerade applikationen kan erbjuda.

Volvos integrerade Spotify-applikation omfattar Spotify Connect-funktionaliteten. Det innebär att samtliga passagerare kan använda sina respektive mobila enheter som fjärrkontroller utan att de behöver ansluta sina enheter till bilen, eller göra slut på batteri.