Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>VOLVO

Publicerad 21 jun 2017 07:11

Volvo bygger nytt bilmärke för avancerade elbilar

1/4

Volvos designchef Thomas Ingenlath blir ny chef för Polestar.

Volvos designchef Thomas Ingenlath blir ny chef för Polestar.

2/4

Volvos kommunikationschef Jonathan Goodman följer med till Polestar och blir chef tillsammans med Ingenlath.

Volvos kommunikationschef Jonathan Goodman följer med till Polestar och blir chef tillsammans med Ingenlath.

3/4

I dag bygger Polestar prestandaversioner av S60 och V60 åt Volvo.

I dag bygger Polestar prestandaversioner av S60 och V60 åt Volvo.

4/4

Foto: DAVID JAKOBSSON

Volvo storsatsar på sportbilar som går på el.

Varumärket Polestar får en större roll inom Volvo och ska bli ett helt eget bilmärke.

Designchefen Thomas Ingenlath blir ny chef för Polestar.

Ett helt nytt bilmärke och en helt ny inriktning. Det blir resultatet när Volvo bryter loss prestandaavdelningen Polestar och bygger ett helt nytt bilmärke för avancerade elbilar.

I dag bygger Polestar prestandaversioner av S60 och V60 åt Volvo samt säljer delar och tillbehör till andra Volvo-modeller. Men den nya rollen blir betydligt större och viktigare för Polestar.

Satsningen leds av Volvos designchef Thomas Ingenlath som också plockar med sig Volvos kommunikationschef Jonathan Goodman till nya Polestar.

– Thomas som ledare av Polestar-organisationen visar vårt engagemang att etablera ett differentierat varumärke inom Volvo Car Group, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars, i ett pressmeddelande.

– Polestar kommer att bli en trovärdig konkurrent i den snabbt växande globala marknaden för elektrifierade högprestandabilar. Med Polestar kommer vi kunna erbjuda elektrifierade bilar till världens mest krävande, progressiva förare av samtliga marknadssegment. 

Polestar kommer att bli ett fristående bilmärke men förstås använda sig av Volvos plattformar och tekniska kunnande. 

– Jag är riktigt glad över att ta utmaningen att etablera detta spännande varumärke, att utveckla en fantastisk portfölj av unika produkter och kanalisera passionen som vi har inom Polestar-teamet. Nästa kapitel i Polestars historia har bara börjat, säger Thomas Ingenlath.

Med ett fokus på design kan vi räkna med att Polestar snabbt kommer att visa en konceptbil och efter de bygger en sportbil på samma plattformar, SPA och CMA, som Volvo Cars nya elbilar.

Senare i år ska Volvos koncernsyskon Lynk&Co visa sin första produktionsklara bil, Lynk01. Tidigare i år köpte Volvos ägare Geely bland annat sportbilsmärket Lotus som nu även det ska vävas ihop med den nya sportbilssatsningen i Volvo Cars.

Förutom de egna sportbilarna ska Polestar erbjuda prestandapaket till Volvos bilar och då med varumärkt Polestar Engineered.

Thomas Ingenlaths ersättare som Volvos designchef blir Robin Page, i dag chef för Volvos interiördesign.