Volvo om Zlatan-filmen: "Stolta att få dela ögonblicket"

I sin senaste reklamfilm tar Zlatan farväl av landslaget.
Foto: Volvo

Zlatan Ibrahimovic väljer att säga tack-och-hej från landslaget i nya Volvo V90.

– Vi är stolta över att få äran att dela det här ögonblicket med Zlatan, säger Volvos Europachef Anders Gustafsson.

Volvo fördjupar samarbetet med Zlatan Ibrahimovic med en andra reklamfilm för de nya 90-seriebilarna. I den nya filmen berättar vår landslagskapten att han slutar i landslaget och att han nu lämnar över till en ny generation.

Efter en 15 år landslagskarriär är det nu över och Ibrahimovic väljer alltså att inte spela i OS i Rio för Sverige.

Största fokus på Zlatan

Strax före EM-slutspelet i Frankrike släppte Volvo och Zlatan en reklamfilm för den nya 90-serien som då handlade om hans karriär från Malmö via många storlag till det som nu ska komma - tiden efter Paris SG.

Då fick Volvo viss kritik för att reklamfilmen mest handlade om Zlatan och hans familj i stället för om de nya bilarna. Och även i den nya filmen är det ett tydligt fokus på Ibrahimovic.

– Vi är väldigt stolta över att ha fått möjligheten att dela det här personliga ögonblicket i Zlatans liv och karriär. Han är en väldigt stark ambassadör för Sverige runtom i världen och han har visat att man kan fortsätta att vara stolt över våra traditioner och vårt arv, säger Volvos chef i Europa, Mellanöstern och Afrika, Anders Gustafsson.

LÄS MER: Så dissade Zlatan Volvo

Kritiserades för valet av Ibrahimovic

När Volvo inledde sitt samarbete med Zlatan Ibrahimovic fanns viss kritik mot företaget får att man kopplade ihop sitt varumärke med en person som gillade snabba bilar och tidigare hade berättat om snabba bilresor på nätterna i Malmö. Men Volvos vd Håkan Samuelsson försvarade Zlatan och han fick under uppmärksammade former ta emot en ny Volvo XC90 - den tionde tillverkade – på den stora bilsalongen i Paris.

I dag är det inte klart i vilket lag Ibrahimovic spelar nästa säsong men det är tydligt att samarbetet med Volvo kommer att fortsätta.

Sugen på en Volvo V90? Här kan du se vad din gamla bil är värd

Annons: