Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 28 maj 2015 08:01

Volvo återkallar XC90 – airbags kan slås ut

Ett kablage under framstolen kan vara felmonterat, vilket kan leda till att krockkuddar slås ut.

Ett kablage under framstolen kan vara felmonterat, vilket kan leda till att krockkuddar slås ut.

Foto: Volvo

Volvo har upptäckt ett fel på nya suven XC90.

Ett fel som riskerar att slå ut krockkuddar i bilen.

Nu återkallas Volvo XC90 för att problemet ska lösas.

Volvos nya stora suv XC90 är en av tillverkarens viktigaste lanseringar någonsin. Den här modellen markerar starten på en ny era inom Volvo och det är en bil som kan vara angörande för tillverkarens framtid.

XC90 har precis börjat levereras till kunder – och nu har Volvo upptäckt ett potentiellt fel på modellen. Det handlar om ett kablage i framstolarna som på vissa bilar kan ha blivit felmonterat. Har detta skett finns risk för att kabelisoleringen skadas vilket kan leda till att bilens främre sätens sidokrockkuddar sätts ur funktion, skriver Volvo i ett pressmeddelande.

BILKLIPP: Ska testa autobroms – gör bort sig totalt

Får varningsmeddelande

Om bilarna skulle drabbas av airbags som slås ut får föraren omedelbart ett varningsmeddelande i instrumentpanelen med instruktion om att uppsöka en verkstad.

I Sverige påverkas 149 kundbilar av åtgärden och utanför Sverige ytterligare cirka 50 bilar. Volvo Cars kontaktar nu samtliga berörda kunder per brev för att be dem uppsöka sin närmaste Volvoverkstad. Åtgärden består i att kontrollera och vid behov justera elkablaget. Bilar som ännu inte nått sina kunder kommer att kontrolleras och vid behov åtgärdas innan leverans.

Inga incidenter eller olyckor som har med problemet att göra har rapporterats.

Relaterat