Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 25 aug 2014 17:48

Volkswagen planerar ny Golf – redan 2017

Nuvarande Volkswagen Golf.

Nuvarande Volkswagen Golf.

1/2

Foto: Volkswagen

Nuvarande Volkswagen Golf.

Nuvarande Volkswagen Golf.

2/2

Foto: Volkswagen

Volkswagen vann "Årets Bil"-omröstningen 2013 med sin nya Golf. Och redan 2017 är det dags för nästa generation av VW:s storsäljare. Det blir åttonde gången som VW presenterar en ny version av sin storsäljare

Enligt tyska biltidningen Auto Motor und Sport kan vi räkna med en helt ny design på Golf som kommer att bli både lägre och bredare.

Vi kommer också att få se nya säkerhetssystem med bland annat automatisk bromsning för fotgängare och tredje generationens parkeringsassistans - system som kommer att visas på nya Passat senare i höst.

Nya Golf kommer att förses med senaste informationssystemet och internetanslutning. Precis som dagens Golf kommer VW:s nya plattform MQB att vara grunden i bilen.

Nya motorer

Under huven kommer en helt nya generation av snåla bensin- och dieselmotorer. Troligen får vi se den nya trecylindriga motorn som i dag sitter i Polo i nästa generation av Golf.

Volkswagen Golf är Europas bäst säljande bil i år med en försäljning av totalt 312 177 bilar under årets första sju månader.

I Sverige är VW fullt upptagen med att lansera nya Passat och i höst kommer vi också att bland annat få se en ansiktslyft Touareg.