Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Volkswagen håller krismöte i dag

Volkswagens vd Martin Winterkorn ska förklara sig inför flera tunga styrelsemedlemmar på ett extrainkallat krismöte i dag.
Foto: Jochen Luebke / Epa / Tt

I dag ska Volkswagens vd Martin Winterkorn förklara sig inför koncernens styrelse i ett extrainkallat krismöte.

Den viktigaste frågan just nu är om Winterkorn kände till avgasfusket, rapporterar Bloomberg.

Redan i går kväll hade delar av styrelsen ett första möte för att diskutera hur man ska hantera krisen, eftersom den tyska regeringen krävt att Volkswagen ska agera snabbt i frågan, säger en person med insyn till Bloomberg.

Och i dag ska Martin Winterkorn träffa medlemmar ur styrelsen där han ska förklara sig inför flera tunga styrelsemedlemmar, däribland Wolfgang Porsche, vars familj äger en majoritet av Volkswagengruppen.

LÄS MER: Han avslöjade fusket inom VW

Varningssignaler redan förra året

Det är nu styrelsen ska utreda om Martin Winterkorn känt till avgasfusket, berättar en källa för Bloomberg. Redan i maj 2014 kom de första varningssignalerna om att någonting inte stod rätt till med utsläppen efter att två modeller testats av foskare i USA. Winterkorn anklagas för att ha ignorerat uppgifterna, rapporterar CNBC.

Skandalen har raderat över 250 miljarder kronor från VW:s börsvärde sedan skandalen briserade.

Diskussionerna kommer med all sannolikhet fortsätta på fredag, då hela styrelsen sammanträder. Det är på fredagens möte som Winterkorn skulle ha fått förlängt förtroende som vd. Men efter veckans händelser blir det svårt för Winterkorn att sitta kvar. Flera bedömare tror att Porsches chef Matthias Mueller kan komma att ta över efter Winterkorn.

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Annons: