Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Klassiker

Publicerad 11 jun 2019 13:26

Unikt bygge: Folkabussen som blev en bandvagn

1/4

Foto: Blocket

2/4

Foto: Blocket

3/4

Foto: Blocket

4/4

Foto: Blocket

Har du alltid velat äga en bandvagn – och en folkabuss? Nu kan du köpa precis just det på Blocket

– Det ringer folk konstant och undrar vad den kostar att köpa, säger Rodny Änges, som säljer den åt skaparen av projektet.

Det högsta budet ligger för närvarande på 75 000 kronor.

En Volkswagen Kleinbus 1500 och en underdel av den militära bandvagnen 202:an har slagit sina påsar ihop i ett garage i Leksand. Nu ligger resultatet ute till salu på Blocket och annonsen har fångat intresse i Tyskland, Norge och Nederländerna. 

Stort intresse

Och priset? Det finns inget listat men det högsta budet var 75 000 kronor när Blocket pratade med Rodny Änges, som också uppger till sajten att det har trillat in upp till 100 mejl och 50 telefonsamtal. Han frågar sig dock hur många som kanske funderar på att skruva loss karossen, vilket han säger kräver en hel del jobb.

– En folkabuss med ”split window” i fint skick säljs ju för 300 000-400 000 kronor, så om man vill köpa en folka-kaross för 75 000 är det ju ganska mycket. Men Jan-Erik hoppas ju på en köpare som vill fortsätta använda fordonet så som han har skapat den, som en bandvagn, säger han till Blocket.

Lagt ner tre år

Mekanikern bakom projektet – Jan-Erik – började med bygget 1975 och ägnade totalt tre år till att skapa det unika fordonet. Kreationen har inte körts under de senaste 20 åren, men har nyligen fått en finputsning med en rengjord förgasare, och motorn fungerar bra, enligt Rodny Änges.

Men kreatören Jan-Erik skickar också med en hälsning till eventuella spekulanter: 

– Man ska inte tro att man bara kan sätta sig i fordonet och köra på en skotersafari. Den här skapelsen kräver underhåll och skruvande, det är en livsstil.