Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Klassiker

Publicerad 18 mar 2019 15:43

Peters galna bygge: Volvo med Lamborghini-motor

Bilentusiasterna går i spinn över Peter Björcks unika bygge.

Bilentusiasterna går i spinn över Peter Björcks unika bygge.

Foto: PeterBjorck/Youtube

Peter Björck har ett unikt bilprojekt på gång. 

Han tar en klassisk Volvo 245 och sänker ner en 500 hästkrafter stark Lamborghini-motor under huven. 

Nu gör hans galna bygge succé på Youtube. 

Peter Björck gillar busbilar som sticker ut på ett eller annat vis. Han började med en Volvo 242 och har sedan fortsatt med en Volvo 245 med Supra-motor, en Toyota Supra med 1 294 hästkrafter på hjulen samt en Lamborghini Gallardo som han har twinturbokonverterat.

Nu har Peter ett nytt projekt på gång. 245:ans Supra-motor har han sålt och han fick i stället tag på en V10-motor från en Lamborghini Gallardo som hade kraschat under tävling i Dubai. Den maskinen, som har över 500 hästkrafter, har han klämt ned under Volvons stora plåtlock till huv.

Tidigare hade Peters Volvo 245 en motor från Toyota Supra under huven. Här testar han den på en racingbana.

Foto: PeterBjorck/Youtube

Bilentusiasterna lyriska över Volvon

Det är inte bara Peter som är entusiastisk över sitt kommande projekt. Filmen han laddat upp på Youtube har i skrivande stund över 500 000 visningar, och bland kommentarerna är det idel glada tillrop:
”Världen behöver att den här blir verklighet”.

”Den hade en Supra-motor förut, och nu sätter du en Gallardo-motor i den. Du är förmodligen den coolaste mannen i världen just nu”. 

”Herregud, JA! Jag hoppas att du lyckas, för jag skulle verkligen vilja se det här episka bygget”

PRENUMERERA: Vill du läsa mer om klassiska bilar? Prenumerera på Moderna Klassiker! (ANNONS/EXTERN LÄNK) 

https://www.youtube.com/watch?v=mOWhV3wjZtA

Fortsätter om fansen gillar bygget

Än är bilen inte färdig, och Peter är ärlig genom att säga att han inte är 100 procent säker på att han någonsin når i mål med projektet. Det är mycket som ska göras för att få plats med alla komponenter, anpassa dem för att fungera i bilen och allt annat som måste till.

Själva motorn måste också fixas eftersom den är sprucken sedan kraschen i Dubai och han måste få till transmissionen. Han har en fullt fungerande Gallardo-låda liggandes men han spekulerar i lite olika lösningar för att få till en kraftöverföringsanordning som passar hans minst sagt udda bygge.

Samtidigt säger Peter att han tänker lägga både tid och pengar på att färdigställa sin unika Volvo 245 om följarna på Youtube verkar uppskatta bygget. Baserat på reaktionerna får man nästan förutsätta att han även i fortsättningen kommer att ge den mycket kärlek.