Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mässan samlarbil 2016 öppnar i helgen

Så kallade ”barn finds” – alltså bilar som stått undangömda länge – har blivit hett eftertraktade villebråd. Och trots att de ofta är hårt märkta av tidens tand kan de inbringa stora summor när de säljs.
Foto: Artcurial Motorcars

Gamla bilvrak – som kan vara värda miljoner.

På mässan Samlarbil 2016 i Örebro kan kanske några riktiga guldkorn dyka upp.

Här kommer samlarbilar i alla prisklasser visas och under en exklusiv auktion ska några riktiga rariteter säljas.

Klassiska bilar i olika skick blir allt mer populära i både Europa och USA. Och så kallade ”barn finds” – alltså bilar som stått undangömda länge – har blivit hett eftertraktade villebråd. Och trots att de ofta är hårt märkta av tidens tand kan de inbringa stora summor när de säljs.

De här bilarna finns i Sverige också och 11 till 13 mars arrangeras Samlarbil2016 i Örebro, landets första mässa för klassiska samlarbilar. I samband med mässan kommer även en spännande bilauktion med bilar som Studebaker, Porsche, Saab och andra klassiker att hållas.

Mängder av fynd ska visas upp

Målet med mässan Samlarbil 2016, som arrangeras av tidningarna Klassiker, GranTurismo och Moped, är att hitta de här vraken som kan bli värdefulla pärlor och under mässan kommer mängder av fynd som nu visas upp både oförvanskat patinerat skick och som glänsande restaurerade pärlor.

Två av de mer exklusiva bilar som kommer att visas på mässan är en perfekt och en Alfa Romeo 6C Mille Miglia, som karosserikonstnären Magnus Ahlqvist just nu restaurerar. Det andra exemplet är en Porsche 356 1500 S som enligt uppgift stått under en ek i Västergötland och som kan vara värd mer med sin patina än i renoverat skick.

Öppnar på fredag i Conventum Arena i Örebro

– Vi är både stolta över att arrangera den första samlarbilsmässan i Sverige, att ha en så fin auktion här och spända över att se hur höga priserna blir på de unika samlarbilarna. Har Sverige nåtts av den europeiska pristrenden? frågar sig Gunnar Dackevall, en av mässans initiativtagare.

Mässan öppnas fredagen 11 mars klockan 15 och pågår till söndag 15 mars klockan 16 i Conventum Arena i Örebro.

GRATIS BILVÄRDERING: Se värdet på din bil här snabbt och enkelt

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Annons: