Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hittade skrot i huset – blev bil för 10 miljoner

I huset fanns en komplett Bentley nedskruvad i atomer.
Foto: Gerard Brown / Newsteam
Originalskicket är bevarat. Inte en enda skruv fattades till bilen.
Foto: Gerard Brown / Newsteam
Bentleyn har bara byggts i åtta exemplar och kan vara värd uppemot 10 miljoner kronor.
Foto: Gerard Brown / Newsteam

Mannen hade huset fullt av gamla delar till en Bentley.

När han dog undersökte hans dotter om det gick att bygga ihop bilen.

Det gick. Och det visade sig att bilen nu kan vara värd motsvarande 10 miljoner kronor.

Stuart Wallace var engelskalärare i London. Han hade levt med huset fullt av delar till en gammal demonterad Bentley som han köpte under sina studentår för motsvarande 3 600 kronor.

Det visar sig nu ha varit en bra investering.

Bildelarna hörde till en Bentley från 1928, en bil som endast tillverkades i åtta exemplar.

Ringde experter

När Stuart Wallace dog kallade hans dotter Bea Wallace-Hartstone in experter för att ta reda på om det gick att bygga ihop bilen igen.

– Det ringde en trevlig dam och förklarade att det fanns en gammal Bentley i huset som skulle säljas. Hon var inte säker på att den var komplett, eftersom det var delar utspridda över hela huset. Jag hoppade i bilen och körde dit – och redan i hallen fanns ett cylinderblock. I trappan såg jag en koppling – det fanns delar överallt, säger William Medcalf, ägare till Medcalf collection som renoverar och handlar med gamla bilar, till Telegraph.

LÄS MER: Batmobilen köptes för en dollar – nu kostar den 40 miljoner

Kan vara värd 10 miljoner

Det blev ett ordentligt jobb att plocka ihop alla delar till den värdefulla Bentleyn. Vissa låg under en gammal presenning, en del låg i oljefyllda glasburkar – och några hittades under ägarens säng. Och tillslut hade man lyckas få fram så gott som alla delar till den speciella bilen.

Medcalf köpte tillslut delarna och fick betala en ordentlig summa för ”skräpet”. Exakt hur mycket vill man inte avslöja, skriver Telegraph. Bilen är nu ihopskruvad och man räknar med att få bra betalt för sitt arbete. Motsvarande 10 miljoner kronor har ett liknande objekt tidigare inbringat på en auktion.

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Här hittar du aktuella erbjudanden!

Annons: