Hittade guld för 22 miljoner i gammal stridsvagn

Nick Meade såg en rysk stridsvagn för 350 000 kronor på Ebay, tyckte det var ett fynd och slog till.

Och snacka om fynd – i bränsletanken hittade han guldtackor värda drygt 22 miljoner kronor!

Det känns nästan som historien är för bra för att vara sann – en slags Indiana Jones möter National Treasure. (Skattjaktsfilmer, för er som inte vet.)

Men det här har verkligen hänt. Nick Meade och hans mekanikervän Todd Chamberlain restaurerar gamla militärfordon och när Nick såg den ryska stridsvagnen T54/69 på Ebay kunde han inte låta bli att slå till. Han bytte in en lastbil och en kulspruta, till ett värde av 350 000 kronor, och fick stridsvagnen.

De bestämde sig för att försiktigt öppna upp dieseltanken för att kolla om någon gömt vapen där inne, eftersom de hittad kulspruteammunition i stridsvagnen. De hittade inte vapen, men någonting betydligt mer värdefullt, enligt The Sun.

Där låg 5 solida guldtackor, var och en vägde 5 kg. Det totala värdet, enligt Meade & Chamberlain: drygt 22 miljoner kronor!

– Vi visste inte vad vi skulle göra. Du kan inte direkt ta fem guldtackor och gå ner till en affär som växlar guld till kontanter, utan att det kommer ställas frågor. Så vi ringde polisen, säger Nick Meade till The Sun.

Guld från invasionen av Kuwait

De tror att guldet kommer från Iraks invasion av Kuwait och irakiska soldaters plundringar.

– De måste ha skurit hål i dieseltanken och proppat den full med guldtackor.

Polisen kom, tog guldet och lämnade ett kvitto till de båda fordonsrenoverarna. Ett kvitto som nu är inlåst i ett kassavalv i London.

– Men även om jag inte får tillbaka något guld så har jag ändå min vackra stridsvagn, säger Nick Meade.

Polisen i Northamptonshire säger till The Sun att de inte kan kommentera ärendet "av operativa orsaker".

Huruvida guldet hittar tillbaka till Kuwait eller Nick Meade återstår att se. Dessutom borde det verkliga värdet av guldet ligga omkring hälften av vad upphittarna säger. Men det är ju fortfarande en ganska rejäl vinst, sett till vad den ryska stridsvagnen kostade.

LÄS ÄVEN: Koenigsegg Naraya är täckt i äkta guld 

Annons: