Exklusiv Ferrarimodell auktioneras ut i USA

Foto: GOODING & COMPANY
Foto: GOODING & COMPANY
Foto: GOODING & COMPANY
Foto: GOODING & COMPANY
Foto: GOODING & COMPANY
Foto: GOODING & COMPANY
Foto: GOODING & COMPANY
1 / 7

En Ferrari 250 GT cabriolet. En av fyrtio tillverkade. En av endast fyra med eftertraktad Pininfarina-kaross. En sån exklusiv italienare ska nu auktioneras ut under Monterey Car Week i Kalifornien.

Det finns exklusiva bilar, och så finns det exklusiva bilar. Tidigare skrev vi om Bond-bilen som ska auktioneras ut i mitten av augusti med samtliga specialeffekter. 

Under samma vecka i Kalifornien ska nu även en blanksvart Ferrari 250 GT, Series I-cabriolet från 1958 auktioneras ut. Modellen är tillverkad i en ytterst liten skala på 40 exemplar, och som om inte det var nog råkar den här bilen också vara en av endast fyra som har eftertraktade karossdetaljer av Pininfarina. Bilen skulle nämligen till en av Ferraris VIP-medlemmar, den excentriske skådespelaren och aristokraten Alessandro ”Dado” Ruspoli. 

LÄS MER: Unik Porsche-limousin väntas starta ett budkrig 

Ärtgrön interiör

Efter tiden hos Ruspoli har bilen ägts av italienska bilentusiaster innan den slutligen hamnade i USA hos sin nuvarande ägare och fick en restaurering. Upprustningen av bilen blev lyckad och Ferrarin har sedan dess vunnit stora priser i utställningar.

Bilen har en speciell interiör i ärtgrönt läder och med gröna golvmattor. Något som kanske inte faller alla i smaken, men ingen kan anklaga den för att inte sticka ut. 

Auktionen äger rum den 16 och 17 augusti i Pebble Beach, Kalifornien. 

Personlig kommentar: Alla har vi ju våra absoluta drömbilar, och här ser ni min. Det hade ju visserligen varit smidigare att falla för en mer lättillgänglig modell, men ibland dyker även de sällsynta skönheterna upp på auktioner. Så skynda er till Kalifornien om ni vill lägga vantarna på min drömbil innan jag skramlat ihop till 8 miljoner dollar som bilen förväntas gå för.

LÄS ÄVEN: Unikt bygge: Folkabussen som blev en bandvagn 

Annons: