Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Värstingen som ska rädda Alfa Romeo

<p>Nya Alfa Romeo Giulia.</p>
Foto: Antonio Calanni
Foto: Antonio Calanni
Fiat Chryslers VD Sergio Marchionne presenterar den nya bilen vid en visning i Italien.
Foto: Antonio Calanni

En V6-motor på tre liter från Ferrari.

Det blir Alfa Romeos vapen i fighten med BMW och Audi.

Här är nya Alfa Romeo Giulia.

Värsta modellen direkt. Så väljer Alfa Romeo att introducera helt nya och mycket viktiga mellanklassbilen Giulia. Fiat-chefen Sergio Marchionne har satsat många miljarder på att blåsa liv i Alfa Romeo och den första nya modellen i den nya offensiven visades i dag.

Alfa Romeo Giulia blir en mellanklassbil i samma storlek som BMW 3-serien och Audi A4. Prestanda blir Alfa Romeos stora säljvapen då bilen direkt presenterades i form av Giulia Quadrifoglio. Bilen får en V6-motor på tre liter som Ferrari tillverkar och som även monteras i några av Maseratis modeller.

Giulia kommer nästa år

Motorn har dubbelturbo och levererar hela 510 hästkrafter. Till att börja med levereras Quadrifoglio endast med bakhjulsdrift och manuell växellåda - men Giulia byggs på en plattform som även tillåter fyrhjulsdrift.

Bilen ska börja säljas i Europa tidigt 2016 och i USA ett knappt halvår senare. Hela Giulia-serien ska ha sin världspremiär vid bilsalongen i Frankfurt i september.

Giulia ska även gå att köpa med en tvåliters bensinturbo och med treliters diesel-V6-motor från Maserati och Jeep.

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Här hittar du aktuella erbjudanden!

Annons: